Jatkoa Nose WorkiinSeuraava vaihe laatikkoetsinnässä on vähentää hajun ja ruuan määrää, niin että seuraavaksi hajua löytyykin vain 1-2 laatikosta. Seuraavassa harjoituksessa 3 Fedjan laatikoista vain yhdessä on hajua ja ruokaa.

Kun harjoitus sujuu hyvin niin, että yhdessä avolaatikossa on hajua ja ruokaa, voidaan siirtyä suljettuihin laatikoihin. Ensimmäisiä suljettujen laatikoiden harjoituksia tehtäessä kissat voivat olla hämmentyneitä, kuten näkyy Fedjan ensimmäisestä suljettujen laatikoiden harjoituksesta.

Koulutuksen aikana olisi myös parasta ettei muilla kissoilla olisi pääsyä tilaan, tai voi käydä näin. Huomasin myös että kissojen nenä sekoaa helposti kun haju on levinnyt huoneeseen. Harjoitukset kannattaakin pitää suhteellisen lyhyinä, ettei homma mene arvailuksi.

Kyllä se Nexukin tauon jälkeen oppi tunnistamaan oikean laatikon. Ja nopeasti tunnistaakin.

Näissä harjoituksissa minä tiedän missä haju on. En siis reagoi vääriin tunnistuksiin. Jälkeenpäin pohdittuna olisin voinut nostaa purkin ja näyttää kissalle että se on tyhjä, kun tulee väärä tunnistus. Jatkossa, kun tunnistus on varma on tarkoitus käyttää apukäsiä (etten itse tiedä missä haju on).

Kommentit

Milla Salonen sanoi…
Mahtavaa että täällä on taas lisää juttua NW:stä! Ja hirmuisen hienosti kissat löytävät ja ilmaisevat hajun! Me tehdään avonaisten ja suljettujen laatikoiden välissä sellainen välivaihe, että herkut ovat kannellisessa rei'itetyssä pilttipurkissa, jotta kissat tottuvat käyttämään nenää. Ovatko nuo Ikean laatikot sellaisia että itse haistat eukalyptuksen laatikon läpi? Mä nimittäin kerran ennen hajun saapumista testasin Kiiran kanssa suljettuja laatikoita (niin että yhden sisällä oli herkkupurkki), mutta meidän laatikot ovat oikein paksua pahvia ja musta vähän tuntui että Kiira ei pystynyt haistamaan niitä laatikon läpi. Täytyisikin ehkä tökätä saksilla reikiä laatikoiden pohjiin, niin haju tulisi kunnolla laatikosta läpi.
Pirjo sanoi…
Hauskaa! Olen juuri käynyt koiran kanssa Nose Workin alkeet, mutta enpä osannut ajatellakaan, että samahan onnistuisi kissankin kanssa! Tietenkin!
Piivi sanoi…
Vau! :) Meillä on ainakin toistaiseksi vielä herkut etsinnän kohteena ja saatavilla laatikosta, vaikkakin ovat näköpiilossa eli kisu joutuu jo pitkälti nenän kanssa etsimään. Seuraavaksi lähdetään vähentämään herkkujen määrää ja siitä sitten harjoittelemaan tuota ilmaisua ja kokonaan suljettuja laatikoita. :)