Ongelma nimeltä kissanhoito

kesämökkikuva Fedjasta kissatarhassa.

Meillä on kesäloma alkanut ja sitä myötä myös kissojen päiviin on kuulunut lisääntynyt määrä ulkoilua (mikä on sopinut niille erittäin hyvin). Kesä on tuonut mukanaan myös matkailuinnon ja sitäkautta ongelman kissojen hoidosta. Meillähän kissat matkustavat kyllä mökeille mukana ja ovat tottuneita automatkailijoita. Omilla mökeillä niillä on omat tavarat, joten liikkuminen kolmen kissan ja lapsen kanssa ei luo edes tavaramääräongelmaa.

Myös aikaisempien ulkomaanmatkojemme kohdalla hoitokuviot ovat olleet hyvin järjestyksessä, sillä isoäitini vahtii mielellään Ronjaa ja kaksi muuta ovat usein olleet vanhemmillani (jota taitavat pitää kakkoskotinaan). Lyhyillä, yön yli kestävillä reissuilla, apuun ovat rientäneet myös naapurit, jolloin kissat ovat saaneet pysyä kotioloissa.Seuraavaksi edessä on kuitenkin hieman pidempi matka, jonne kissoja ei voi ottaa mukaan. Kissanhoitoa matkan ajalle on pohdittu kauhulla, sillä vanhempani ovat tulossa mukaan reissuun. Naapureita ei oikein pidemmäksi aikaa kehtaa edes pyytää hoitajiksi. He kun eivät huoli rahapalkkiota hoidosta. Isoäitini taas on sen verran iäkäs, ettei hänen vastuulleen voi laittaa kolmea kissaa (Ronja on menossa heille hoitoon joka tapauksessa). Kävimme eräässä turun lähistöllä sijaitsevassa kissahotellissa tutustumassa ja tarkoitus on tutustua myös toiseen kissahotelliin. Pitää myöntää että "hotellihuoneiden" koko kyllä hieman säikäytti. Aktiiviset kissat ovat tottuneet sen verran liikkumiseen ja leikkimiseen, että pelottaa miten apaattiseksi/turhautuneeksi ne tulisivat oleiltuaan yli viikon pienessä kopissa. Toisaalta hoito olisi luotettavaa ja kissat pääsisivät tarvittaessa eläinlääkäriin. Millaisia kokemuksia teillä muilla on kissahotelleista?

Olemme pohtineet myös vieraan kissahoitajan palkkaamista kotiimme. Tässä asiassa pelottaa ennen kaikkea ihmisten luotettavuus. Itse olen lukenut parikin kauhukertomusta vieraista hoitajista. Toisessa eläimet olivat olleet huonolla hoidolla ja toisessa laskua oli tehty talon omistajille muilla tavoilla. Entä jos kissat sairastuvatkin hoidon aikana? Netin kautta löytyy melko luotettaan tuntuinen palvelu, joka yhdistää kissahoitoa tarjoavat ja sitä tarvitsevat. Palvelun etuna olisi henkilöiden osoitetietojen yms. saatavuus palvelun kautta, ja näyttää palvelusta löytyvän suosituksiakin edellisiltä työnantajilta. Palvelu on kuitenkin kallis ja siinä mietityttää myös henkilöiden tavoitettavuus sekä luotettavuus. Facebookin kautta huomasin vastaavaa tarvetta täyttävän ryhmän helsingissä, en Turussa. Tosin ehkä luottamus ulkouolisen palveluntarjoajan kautta tulleisiin yhteydenottoihin tuntuisi luotettavammalta kuin facebook ryhmän kautta ihmisen palkkaaminen. Onko jollain lukijalla omakohtaisia kokemuksia ulkopuolisen hoitajan palkkaamisesta netin kautta? Jos on, kuulisin niitä mieluusti.

Ihannetilanteessa sitä tietysti tutustuisi ihmiseen, jolla olisi vastaava tilanne ja joka asuisi lähellä. Mikä olisikaan parempaa kuin löytää luotettava hoitaja, jolle voisi palauttaa palveluksen hoitamalla itse eläimiä vastapalvelukseksi. Kissapuolella vaan tällainen palveluvaihto on vaikeampi saada sovittua, kun lenkkipoluilla kohtaamisia on luonnostaan vähemmän ;)

Nexu kotipihalla keväällä 2013.

Kommentit

Lilli sanoi…
Hei! Voitko laittaa näiden bongaamiesi palveluiden URLin / nimen? Itse asun Helsingissä ja usein samanlainen ongelma oman kissan kanssa!
Saara sanoi…
Kuinka pitkä reissu teillä on tulossa? Voisin käydä ruokkimassa jos päivät sopivat, mutta toki kerran päivässä ihmiskontaktia on aika vähän aktiivisille kissoille... Meidän edellinen kissa kävi toisella paikkakunnalla kissahotellissa, kahdessakin, ja pärjäsi nuorena, mutta stressasi vanhempana muita kissavieraita ja niiden hajuja. Jotenkin tuntuu että meidän kissoista suurin osa ei viihtyisi kissahotellissa.
L-L sanoi…
Minun kevätloman aikana kissojen hoidosta vastastasi paikallisen 4H-yhdistyksen kautta palkattu koululainen. Tyttö kävi tutustumassa kissoihin ennen hoitojakson alkua ja noudatti ohjeita huolellisesti koko reissuni ajan. Sain jokaisena päivänä myös tekstarin kuulumisista kun pyysin sellaista etukäteen.

Kissat olivat kotona ja reissulta palatessani suorastaan väsyneitä sillä kolmesti päivässä tehty hoitokäynti leikkeineen (väh 1,5 h/krt) oli laiskan omistajan jälkeen luksusta.

Lasku oli 200 € luokkaa 6 vrk:n hoidosta ja käyntitunteja oli yhteensä 12,5 h. Olin tyytyväinen ja otan saman tytön hoitajaksi myös seuraavalla kerralla kun tarvetta ilmenee.
Pirjo sanoi…
Hoitoloihin kannattaa varmasti tutustua kunnolla - fbssä oli aikamoisia tarinoita!

Onnea etsintään! Itsekin mietin joskus samaa, kun mummo alkaa olla jo aika vanha. Parasta olisi, kun voisi vastavuoroisesti jonkun toisen kissanomistajan kanssa tehdä lomituksia...
Elina V. sanoi…
Lilli: Tendea on tuo mainitsemani välitysfirma (paljon hakemuksia saapui, mutta jotta olisin nähnyt hakijoiden viestit, olisi pitänyt maksaa kk maksu. Lisäksi ei ota mitään vastuuta kauttaan hakevista ihmisistä.) Fecebookista löytyy kissanhoito/PK-seutu.

Saara: Kiitos tarjouksesta, mutta 1krt pvä on liian vähän. 2 kertaan en kehtaisi sinua edes pyytää ;)

L-L: Kiitos vinkistä! Otin yhteyttä paikalliseen 4H-yhdistykseen. Meille tulee hoitojaksoa varten tutustumaan mukavan oloinen nuori. Kiva ajatus myös tukea nuorten työkokemusta tällä tavalla. Onhan tuo melko hintavaa, mutta niin ovat kissahoitolatkin....

Pirjo: Mukavalta tuo hoitolan väki vaikutti, jossa kävimme. Tila vaan ei mielestäni ollut sopiva. Ja luulen että nämä kisut ovat tottuneet hiukan "liian hyvään aktivointiin".
Saara sanoi…
Juu kaksi kertaa on kyllä aika paljon :D Jos saatte joskus yhden ihmisen käymään aamulla ja toisen illalla niin voisi toimia. Meillä olikin joku loma niin että pyydettiin yhtä hoitajaa käymään aamuisin ja toista iltaisin ja toimi ihan ok.
Anonyymi sanoi…
Hei, ja kiitos tästä blogista. Meidän kissa oli hoidossa eläinsuojelukeskus ja -hoitola Onnentassussa 4 päivää. Tila oli toki pienehkö, mutta muuten koin turvallisemmaksi jättää kissan hoitolaan. Jos olisi ollut tarvetta esim. eläinlääkärille, sellainen olisi ollut saatavilla. Hoitoväki oli asiantuntevaa ja luotettavaa. Soittelimme joka päivä kuulumisia.

Kissamme oli hoitolan jälkeen tosi onnellinen kun pääsi kotiin. Hoitolaloma ei ehkä ollut hänelle mieluisin seikkailu, mutta minusta oli helpottavaa tietää että hän oli luotettavassa paikassa hoidossa.

Juttutoive. Olisi mukava saada kuulla mielipiteitäsi siitä miten järjestää vauvan ja kissan yhteiseloa, miten arki sujuu kun vauva alkaa liikkumaan jne. Kannattaisiko ottaa kissalle kaveriksi kissanpentu ennen vauvan tuloa tmv.
Anonyymi sanoi…
Hei! Täällä painiskellaan parhaillaan saman ongelman kanssa. Facebookista löytyy myös Turusta ryhmä: Etsitään ja tarjotaan eläintenhoitoa Turussa/lähialueilla. Laitoin sinne itse ilmoituksen, täytyy katsoa millaisia vastauksia tulee. Vähän jännittää sekin, että jos vie kissat vieraalle ihmiselle niin saako niitä enää takaisin. :( Pitänee tietty katsoa henkkarit hoitajalta.