Agikissojen joululahja!Suomen agilitykissat ry
haluaa muistaa kaikkia kissojen ystäviä joululahjalla. Joulukuussa 2012 Suomen Agility Kissat Ry:n jäseneksi liittyvä uusi jäsen saa vuoden 2013 jäsenyyden ilmaiseksi. Lue jäsenedut sivuilta www.agilitykissat.com. Jäsenetuihin kuuluu muun muassa Agikissa-lehti, jonka seuraava numero 2/2012 ilmestyy vuodenvaihteessa. Muutama lehti 1/2012 on myös jäljellä, joten niitäkin on luvassa extralahjoina uusille jäsenille!

Nyt siis tuumasta toimeen ja liittymään kissojaan aktivoivien ihmisten iloiseen kerhoon. Lisäksi kaipaamme kipeästi lisää aktiivisiä jäseniä mukaan toimintaan. Mahdollista on vaikuttaa monenlaisissa tehtävissä, joten ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla olisi aikaa ja halua olla mukana kehittämässä kissojen elämän virikkeellistämistä ja kissojen aktivoinnin tarpeen tuomista esille.

Ohessa myös muutama kuva Turun rotukissanäyttelyn yhteydessä pidetyistä agilitykilpailuista. Videoita (tai ainakin linkkejä niihin) on mahdollisesti luvassa myöhemmin. Kisa oli tasokas ja oli kiva nähdä että lajista kiinnostuneita löytyi Ruotsista asti. Turussa kisan voitti kokenut Agilitykissa Eero (Siriuksen Eerocurl). Hopealle ja pronssille kirivät karvaiset juniorit, eli tänä vuonna syntyneet Maine Coon - Viva (Tigerworld Viva Las Vegas) ja Siberiankissa - Maisa (Lumikissan Fortuna).

Yllä olevassa kuvassa on Lumihelmen Delicato, ”Sulo”, joka kiisi radan alkuerissä alle 10 sekunnin aikaan.

Fedja oli myös koittamassa kisaamista, mutta se loukkaantui minulle, kun en päästänyt herraa juuri silloin radalle, kun se olisi sinne itse tahtonut. Kisapitäjien kissoilla on kisoissa yleensä hieman epävarma asema. Radalle mennään silloin kun jonoa ei ole. Pari kertaa Fedja oli ollut esillä tilaan totuttelemassa ja kun olin sitä ollut viemässä radalle, tulikin paikalle ulkopuolinen kisaaja (jolloin Fedja joutui kantokoppaan). Kun kisu sitten lopulta pääsi pöydälle, se teki kaikkea muuta kuin suoritti esteitä. Oli kuin angstinen teini olisi vastannut: Pidä ite kisas. Lopulta herra suostui kuitenkin löntystämään radan läpi ja kisailmoittautumisten puutteessa pääsimme jopa finaaliin (jossa sama meno jatkui).

Pitänee jatkossa harkita tarkkaan milloin pojan ottaa ulos kopasta. Sijoituksella sinänsä ei ole meille väliä, mutta tarkoitus olisi jättää hyvä muistikuva rataan liittyen ja tämä tavoite ei tällä kertaa täysin täyttynyt. Tuskin tuo kuitenkaan pysyviä traumoja radasta sai, sen verran innokkaasti se jaksoi pöydällä löntystäessään hinkata esteitä. Ja mikä tärkeintä, ei kissa radalla kuitenkaan pelokas tai stressaantunut ollut. Mitä nyt lähinnä väliinpitämätön. Ja hurmasi Fedja sentään tuomarin sunnuntaina ollen TP. Ehkä miehen onkin vaikea vaihtaa roolia liian nopeasti, joten kun kerran tuomarin pöydällä istuminen toimi, oli sitä hyvä koittaa agilityradallakin.


Myös Nexutin oli mukana näyttelyssä turistina pitkän näyttelytauon jälkeen. Agiradalle en sitä nostanut, mutta muutoin kävelimme valjaissa näyttelypaikalla ja kuljimme haistelemassa hajuja pesän turvasta. Liian harvaa on ollut vieraan paikan koulutukseni tämän kissan kanssa. Se arastelee muita enemmän hälinätilanteita. Työtä tuon suklaakissan totuttaminen hälisevään ja kissalliseen tilaan vaatii kyllä, mutta eiköhän sekin saada ajan kanssa onnistumaan. Sen verran innostunut suklaakissa oli extrahuomiosta. Riitan (Ekotassu) hienot kiipeilypuut taisivat olla hallitilassa Nexun suosikkipaikka.

Kommentit

Saana sanoi…
Kiitos vinkistä, pitääkin käydä maksamassa äsenmaksu ja liittyä joukkoon :) Oma aika on hävettävän pitkälle mennyt koiran kanssa agiradoilla juostessa, täytyy terästäytyä myös kissojen kanssa!

Voisin myös olla kiinnostunut toiminnasta täällä pk-seudulla. Millaisiin tehtäviin kaipaatte apukäsiä?
Elina sanoi…
Apukäsiä tarvitaan monenlaisiin tehtäviin. Esimerkiksi agilitykisoja pidetään ajoittain Helsingin suunnalla ja niissä ei lisäkäsipari ole haitaksi. Lehden teossa voi olla avuksi, tai nettipäivityksissä/kotisivuissa voi auttaa. Laitatko minulle vaikka vielä sähköpostia, niin voimme keskustella asiasta tarkemmin (sähköpostiosoite löytyy profiilitiedoistani).
Sointu sanoi…
Hei Elina,

tilasin Kissan aktivointi -kirjasi intoa puhkuen ja
aloitin puolivuotiaiden maatiaiskissasisarusten koulutuksen nyt tammikuussa. Meillä edetään hienosti, tassua osataan jo antaa jne. Toivottavasti pääsemme harjoittelemaan kissa-agilitya myös piakkoin, kunhan rakennan karvapalloille radan tätä varten.

Heti kun kissa-agilityä on nähtävillä Tampereen suunnalla niin tulen katsomaan. Jossain vaiheessa voisin hyvinkin kuvitella tulevani mukaan toimintaan.

Hyvää alkanutta vuotta!