Mistä saa hyviä temppukissoja?

(huom! kuvan kissa on oma kissamme, eikä se ole myynnissä. Kuva on mukana vain viihdearvona ja esittämässä sitä omaa rohkeinta esiintyjäämme.)

Olen kerran, jos toisenkin keskustellut ihmisten kanssa siitä mihin perustuu kissan rohkea esiintyminen meluisissa tapahtumissa. Rohkeasti esiintyvällä kissalla on hyvä itseluottamus. Lisäksi esiintyvä kissa sietää hyvin ulkoisia häiriöitä. Mistä tuo itseluottamus ja rohkeus sitten rakentuu?

Kissojen kohdalla pentuajan kokemuksilla on suuri merkitys niiden myöhempään käyttäytymiseen. Lähtökohta on se että turvallisessa, ravinteikkaassa ja virikkeellisessä paikassa, sekä hyvän emon huomassa kasvaneet pennut saavat hyvät eväät elämään. Tärkeää pennulle, jonka toivotaan myöhemmin esiintyvän, on myös totuttaminen jo pentuna erilaisiin ihmisiin, paikkoihin ja tilanteisiin.

Usean rotukissakasvattajan luona monet edellämainituista asioista täyttyvät, mutta usein kotikissapennut ovat kokeneet pikkupentuaikanaan monen moista. Monesti myös niiden sosiaalistaminen ihmisiin saattaa olla heikkoa (esim. ulkona syntyvät ja elävät pennut). En toki tarkoita että rotukissapuolen kasvattajatkaan osaisivat/haluaisivat aina kiinnittää huomiota kaikkiin edellämainittuihin asioihin.

Jos toiveissasi on tällä hetkellä kissan hankkiminen ja haluaisit kissasi harrastavan kanssasi (ja mahdollisesti esiintyvän julkisesti) temppuilua, agilitya tai muuta vastavaa, kehotan sinua harkitsemaan seuraavaa vaihtoehtoa:

KISSA- JA KOIRAKOULU HEILUVAN HÄNNÄN OMISTAJIEN ILMOITUS:

3 kissanpentua,jotka ovat meidän huostassamme kasvamassa, etsivät hyvää kotia. HUOM tulemme tarjoamaan ilmaisen kissanpentukurssin näille pennuille ja niiden tuleville omistajille, jos vain yhteinen aika saadaan natsaamaan!

Emo, juuri 4 pentua synnyttäneenä oli hylätty Satakunnassa, kun omistajat olivat muuttaneet pois talostaan. Pesue tuli meille kotihoitoon, kun pennut olivat alle 1vrk vanhoja,yhdessä emon kanssa. Lisäksi 1 orpo pentu liitettiin pentueeseen muutama päivä myöhemmin. Nyt suloiset pikkuiset ovat 8-viikkoisia,luovutus 12 viikkoisina. Sitä ennen pennut ja emo steriloitu/kastroitu, madotettu (useita kertoja), rokotettu, sirutettu ja hommattu jokaiselle rokotus passit. Lisäksi olemme sosiaalistaneet parhaamme mukaan mm. ääniin kuten pölynimuri, ihmisiin, koiriin, terveisiin aikuisiin kissoihin, autoon, kuljetuskoppaan, eläinlääkäriin,viemme kissattomaan kotiin kylään jne.

Luovutus Rekku rescue ry:n luovutussopimuksilla ja kulukorvauksella. Etsimme koteja pk-seudulta, koska toiveissamme järjestää pennuille ilmainen pentukurssi koulutustiloissamme. Kyselyt Miira Rauhamäki/Kissa- ja Koirakoulu Heiluva Häntä.

Myös emo etsii kotia. Emo hoitanut todella hienosti pennut, antaa ottaa syliin ja meidän hoivata pentuja, ihana mustavalkoinen siro neiti.
pennuissa värejä:
1 mustavalkoinen
1valkoinen jolla kaksi hauskaa harmaata pilkkua otsassa
1 kokovalkoinen (varattu kouluttajallemme Marille)
1 monivärinen musta/ruskea/valkoinen upea hieman pidempikarvainen
+ Heiluvan Hännän kouluttajapariskunta aikoo pitää itse orpona tulleen
pennun,joka monivärinen ja porukan rohkein olento - kenties tuleva luentojemme
demokissa siis esittämässä temppuja :). ihania,leikkisiä naperoita ovat,vauhtia
piisaa :)

Loppuun haluan vielä lisätä, että pennun ottaminen paikasta, joka on tehnyt hyvän pohjatyön sen sosiaalistamiseksi moneen asiaan, on helppo tie rohkean kissan saamiseksi. Toki silloin pitää kuitenkin itse jatkaa pitkäjänteisesti ja suunnitellusti samaa vieraisiin paikkoihin ja henkilöihin totuttamista vielä uudessa kodissakin. On kuitenkin olemassa muitakin vaihtoehtoja. Jokaista kissaa voi opettaa vähitellen sietämään vieraita paikkoja ja uusia tilanteita. Kissan lähtökohdat ja rohkeuden huomioiden tämä prosessi saattaa kuitenkin olla lyhyt tai hyvin pitkä.

Kommentit

Sointu sanoi…
Kiitos hyvistä neuvoista ja vinkeistä joita blogistasi löytyy ;) Olen metsästänyt Kissan aktivointi -kirjaasi, mutta kirjakaupoista myydään ei oota.. Päädyn siis tilaamaan kirjan netistä. Innolla odotan mitä saan noille meidän vintiöille opetettua. Ainakin yritystä ja intoa riittää ;)