Agilitykissojen kesäpäivät

Takana on viime lauantain mukava kissatapahtuma. Jo kolmatta kertaa järjestetty Agilitykissojen kesätapahtuma keräsi tällä kertaa kohtalaisen vähän osallistujia, mutta tunnelma oli siitä huolimatta katossa!

Edellisvuosista poiketen paikkana toimi tällä kertaa jäsenemme Riitan kissaystävällinen koti Nousiaisissa. Riitan kotia on esitelty aiemmin myös Agikissa-lehdessä. Hänen kotonaan, jos jossakin, on todellakin huomioitu kissojen mukavuus. Riitalla on n. 100 neliön ulkotarha metsäisellä tontilla, verkotettu kaksikerroksinen kuisti ja sisustuksessa paljon korkeita hyllyjä ja kiipeilypuita. Eläinrakkaan Riitan kotoa löytyy myös lemmikkilintuja, lisko ja iso akvaario.

Kissoja tapahtumaan osallistui 8. Näistä tosin Riitan omia kissoja oli kolme, joista vain Osku oli aktiivisesti mukana tapahtumassa Ruskan ja Nessun nauttiessa makuuhuoneen rauhasta.

Osku ja Oskun kasvimaa.

Omista kissoistamme paikalla olivat Fedja ja Nexu. Fedja oli omaan tapaansa rohkea ja innostunut ulkoilumahdollisuudestaan. Nexua ulkoilu vieraassa paikassa ensin hieman jännitti ja se haisteli ulkoilmaa aamupäivän turvallisesti kopastaan.


Muita tuttuja kissoja paikalla oli Pietari. Rohkea ja vilkas eurooppalainen, joka leikkaamattomana kollina tuntui olevan hieman liian tungettelevaa seuraa muille kissoille. Itse Pietari nautti täysin siemauksin suuren ulkotarhan antimista.


Mukana olivat myös Nanna (Nexun pentu) ja Ada, joka asuu Nannan kanssa samassa perheessä. Nannista ulkoilma ensin hieman jännitti, mutta sisällä se rentoutui nauttimaan olostaan.

Ada myös tutustui hitaasti mutta varmasti uuteen paikkaan Saaran turvallisesta sylistä lähtien

Myöhemmin kissat kokeilivat paria estettä pihalla. Ihmeen reippaasti ne esteisiin suhtautuivat vaikka ulkona luonnollisesti oli kaikkea muutakin ihanaa tutkittavaa.

Lopuksi suunnattiin yhteiselle metsälenkille. Fedja ja Pietari käppäilivät metsässä kuin vanhat tekijä, mutta olin myös todella yllättynyt Nexun reippaasta asenteesta. Se halusi kävellä suurimman osan lenkkiä Fedjan perässä ja turvautui vain lyhyinä hetkinä sylikyyditykseen.

Päivän suurimmat naurut meille tarjosi metsälenkillä Pietari, joka tepasteli pitkän matkaa osassa. Kyllä, luitte oikein, kissa kahlasi useamman kerran ojanvartta, saaden itsensä märäksi mahakarvoja myöten...

Suuret kiitokset Riitalle tähän leppoisan kissahenkisen päivän järjestämisestä ja osallistujille, jotka teitte päivästä mukavan :)
Täältä löytyy lisää kuvia tapahtumasta

Kommentit

Saara sanoi…
Kiva kun päästiin mukaan :)