oppimisintoiset 11-viikkoiset


Pennut ovat ehtineet jo 11-viikon ikään. Niiden keskittymiskyvyssä näyttää olevan suurta parannusta edellisviikkoihin verrattuna. Kimppakuvien ottaminen on myös helpottunut suuresti. Tässä video, jossa näkyy miten ylläoleva kimppakuva on otettu. Voisi sanoa että nuo ovat tässä iässä hyvin huiskaohjautuvia.

Tarkoitukseni oli kuvata näillä muutamien temppujen vaiheistuksia, mutta videot eivät ole kovin hyödyllisiä koulutusvideoita. Nämä nimittäin yhdistävät asioita ihan uskomattomalla nopeudella. Ne ohittavat vaiheita, joita suurin osa aikuisista kissoista tarvitsee hoksatakseen lopputuloksen. Toivottavasti kuitenkin jokunen video näistä sopii jatkossa opetustarkoituksiin. Jokainen nauttii myös täysillä lyhyistä naksutinharjoituksista. Ihanat pienet hurinamoottorit hurahtavat käyntiin välittömästi kun heidät nostetaan treenipöydälle. Samalla muut huutavat täyttäkurkkua oven ulkopuolella kun haluaisivat mukaan toimimaan. Muiden huuto oven takana ei kuitenkaan näytä haittaavan pentujen keskittymistä. Ne ovat vaan suunnattoman onnellisia yksityishuomioajastaan.

Nallukka on harjoitellut tällä viikolla lisää kosketuskeppiin koskemista. Tavoitteenani on että hiihtolomaviikkomme lopulla Nalle seuraisi keppiä pidempiä matkoja ja toteuttaisi sen avulla eri esineisiin koskemisen harjoituksia. Nallen mielestä keppi on sitä hauskempi, mitä kauemmas sen luokse saa juosta. Muutoinkin tämä neiti näyttää päivä päivältä lisäävän vauhdikkuuttaan ja puheliaisuuttaan. Sillä on usein asiaa. Hauskaa on myös siltä löytyvä sanavarasto, joka tuntuu sisältävän aivan eri äänensävyjä kun Nallukka "keskustelee" muiden pentujen, emon, tai meidän ihmisten kanssa.

Curlin kanssa aloitimme harjoitukset vaikeammasta päästä eli istumisen harjoittelusta. Paikallaan pysyvä harjoitus ei ole pennulle lainkaan helppo. Pääasia kuitenkin että tytöllä on hauskaa. Luulen että otan harjoituksen rinnalle jonkun muun liikkuvamman harjoitteen, sillä tumma tyttömme hyrrää ja pyrrää ja puskee, mutta epäilen ettei se täysin yhdistä käsimerkkiä ja toivottua asentoa. Curli muuten etsii edelleen itselleen sijoituskotia. Siitä on ollut kiinnostuneita, mutta kaikki kiinnostuneet ovat myöhemmin päätyneet muihin ratkaisuihin. Kukaan ei ole päässyt edes vierailulle saakka. Itseäni jopa hieman kummastuttaa ettei tätä tyttöä ole enempää kyselty. Se on mielestäni todella kaunis ja persoonallinen tyttö.

Hileen kanssa aloitimme kosketusalustatreeniä. Typy toimi tässä asiassa aivan yli odotusten. Kaksi harjoitusta on takana ja tuloksena on että maton nähdessään Hile juoksee huutaen sille ja asettelee huolella kaikki neljä tassuaan alustalle. Sitä on vaikea saada pois alustalta edes muualle suunnattujen namien muodossa. Ihana Tirppis, joka tuntuu lukevan ajatuksiani <3

Fedjiksen kanssa aloitimme esteharjoituksia. Ne ovat myös sujuneet aivan yli odotusten. Kahdella lyhyellä harjoituskerralla on treenattu kaksi estettä. Tosi nopeasti poju yhdisti esteiden idean. Fedjiksen harjoituksissa on tabbysiskonsa tavoin mukana pörräys ja puskemisosuuksia. Se haluaa puskea itseään ihmistä vasten samalla kun sitä kehutaan ja harjoitus on suoritettu.

Ocin kanssa aloitin myös esteharjoituksia. Se on edennyt myös erittäin nopealla tahdilla ja senkin kanssa on harjoiteltu 2 estettä kahden harjoituksen aikana. Oci taitaa myös upeat ponnistukset ja vauhdikkaat syöksymiset. Sen mielestä esteitä kuuluu suorittaa vauhdilla ja saankin kuulla kunniani, jos en tarpeeksi nopeasti vinkkaa pojalle mitä siltä seuraavaksi odotan. Toivottavasti tämä vauhtihirmu saa isäntäväkensä innostettua agilitysta. Odotan sen suhteen suuria agilityradalla :)

Nexu imettää edelleen pentuja, mikä on välillä jopa huvittavan näköistä, kun viisi isoa pentuaa repii ja riuhtoo emon tissejä eri suuntiin. Onneksi Nexu osaa kuitenkin ottaa myös omat lepohetkensä Fedjan kainalossa. Ne näyttävät kuin tyytyväisiltä huoltajilta, jotka pesästä seuraavat willikkojen vauhdikasta menoa.

Kommentit

Nimetön sanoi…
Nämä pikkuiset ovat kyllä valloittavia. <3 Ja supersuloinen kuva Nexulaisesta Fedjan hellässä halailussa. :) Ihquuu. XD
Unknown sanoi…
Heeh, ihana kuvakavalkadi taas ja voi ihana, mitä tarinaa koulutushetkistä! Kyllä itsekin toivon, että lasten kanssa jatketaan harrastusta. Kun näin hyvä pohjatyö on tehty, on niiden kanssa helppo jatkaa mihin vain - oli se sitten temputtamista kotona tai kissa-agilityä. Ihanaa lukea näitä ajatuksiasi ja kuulla tunnelmiasi puhelimessakin. Nyt vain Curlille se oma koti, niin asiat on mukavasti mallillaan. :))
luolaleijona sanoi…
Ihana Hile <3 Jos jotain tekee se pitää tehdä kunnolla!

Ei taida tosiaan Nexun jälkikasvu olla ihan parasta mahdollista materiaalia oppimisen vaiheiden kuvaamiseen.. niillä on varmaan tullut nuo temput jo äidinmaidossa ;)
Satu sanoi…
Ihanat temppukissan alut - toivottavasti myös uudet kodit innostuvat aktivoinnista! Mutta aivan liikuttava oli myös tuo kuva Nexusta Fedjan kainalossa :-)
Karvalapset sanoi…
Temppuilu verissä! ;D Siitä on hyvä uusien kotien jatkaa.
Ja WAU - upeita kuvia!
Nina sanoi…
Tuo video kimppakuvien ottamisesta on ihan hulvaton. :D

Ihan eri silmällä katsoo näitä kuvia nyt kun on ihanuudet nähnyt livenä.

Suloisuuksia. <3