nyt alkoi meillä kissanpäivät!

Vihdoinkin voin huokaista helpotuksesta. Edessä on pitkä kesäloma ja elämä hymyilee :) Taas voin suunnata katseeni jo myös kissojen aktivointiin.

Intoa täynnä aloitinkin tänään jo uudet treenit. Halusin aloittaa myös ihan uusien temppujen koulutuksella, kun en ollut varma mihin vaiheeseen vanhat jäivät. Nyt siis kaikilla harjoituksen alla kosketusalusta. Ronja ja Fedja ovat harjoitelleet aiemmin muilla alustoilla (pari treeniä joskus aikoinaan). Nyt kuitenkin löysin varsin sopivat ja helppokäyttöiset alustat kolmikolle (ikean hiirimatot), joten aloitin harjoitukset uudelleen niillä.

Kyseessä on tosiaan ensimmäinen koulutuskerta näillä alustoilla ja Nexun ensimmäinen kosketusalustatreeni kautta aikain. Videoista huomaa selkeästi että jokainen noista karvaisista yrittää heti toimia tassuillaan. Toki niitä on kaikkia jo koulutettu aika paljon, mutta mielestäni uskomattoman hyvin he silti hoksasivat heti että uusi esine koulutuspöydällä on se huomion arvoinen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Näistä videoista näkee myös hyvin erot kissojen toiminnassa. Eli toisinsanoen kenellä on vähiten kärsivällisyyttä ;) Lopullinen tavoite kosketusalustassa on meillä että kissat istuvat niille (vain oikean väriselle) heti kun näkevät alustan. Siihen on vielä matkaa...

Nyt on taas kiva kuvata yläkerrassa kun sain miehen maaniteltua tapetinvaihtohommiin. Vanha tapetti kun ei tehnyt kovin hyvää väreille.

Kommentit

Eve sanoi…
Olipas mielenkiintoisia koulutusvideoita. Käänteisessä järjetyksessä ne katsoin, Nexun tietenkin ekaksi. Taitavaa sakkia, kaikki kolme.
Pirjo sanoi…
Tosi taitavia! Mukava seurata ja juu, maanantaina kirjakaupan tsekkaus ja kirjan tilaus, jos ei ole paikalla. Siis tuo Kissan aktivointi :)

Hyvää lomaa! Täälläkin alkoi loma, samanmittainen!
Lendi sanoi…
Hauskaa lomaa ja mukavia koulutushetkiä :) On kyllä taitavaa väkeä talo täynnä :D
Maria sanoi…
Nexu taitaa olla kaikkein kärsivällisin kolmesta, en oo Ronjan ja Fedjan videoita viel kattonu. Aivan upeita kissoja!
luolaleijona sanoi…
Ihana Fedja! Vähän niinkuin meidän poitsut, Aslan varsinkin :) "Jos tassulla huitoisin? Eikö? No jos komennan?" Mutta viisaita ja nopeitta oppimaan ovat kaikki, sekä Ronja, Fedja että Nexu. Huomaa että on tuttua touhua.

Minulla on ollut mielessä aloittaa myös jonkinlainen alustaankoskemiskoulutus, ehkä post it -lapuilla. Tosin en edes yritä saada tyyppejä istumaan siihen, vaan ajattelin aloittaa noin kuin sinäkin ja jossain vaiheessa saada kissat hyppimään sillä valokatkaisijaan. Joku muu oli tehnyt noin ja kuulosti hauskalta :D
Pirjo sanoi…
... Happy cat -tunnustus blogissani. Hyvää kesää!