Kosketusalustapäivitys

Kesäloman alettua olen saanut ihanasti keskityttyä taas kissojen koulutukseen. Kissat ovat olleet asiasta luonnollisesti hyvin mielissään. Onkin ihana katsella aktiivisia ja innosta kurisevia karvaisia kavereita. Kun aktivointi on kohdallaan, osaavat nuo toiminnalliset kaverit pitää muun toimintansa järkevissä rajoissa. Ohessa lyhyt video petausapulaisista.Ja ne luvatut koulutusvideot:

Kosketusalustakoulutusta on siis kaikilla takana 5 harjoitusta. Lähdin kehittämään niiden treeniä hieman eri suuntiin, jokaisen mieltymyksen mukaisesti. Tässä vaiheessa haluan huomauttaa, että alku tässä harjoituksessa näyttää etenevän vauhdikkaasti, mutta seuraaviin etappeihin on odotettavissa pidempää harjoitusaikaa. Kissoille etutassujen käyttö on huomattavasti luonnollisempaa kuin takatassujen, joten kolmannen tassun saaminen alustalle vie todennäköisesti tuplamäärän aikaa.

Nexun harjoitus:

Vauhdikas suklaaoravamme on keskittynyt ihmeellisen kärsivällisesti tähän harjoitukseen. Kahden tassun käytön se on ymmärtänyt jo melko hyvin.

Ronjan harjoitus:

Ronja on itse päättänyt liittää harjoitukseensa maahan menon. Se on koulutettavista rauhallisin, mutta vaatii silti oman koulutustuokionsa rauhallisen päättäväisesti.

Fedjan harjoitus:

Kuten joku saattoi edellisestä videosta huomata, on Fedja meillä se kärsimättömin tapaus. Toisaalta se on huippuinnokas kaikkeen koulutukseen, mutta jos asiat eivät suju sen omien toiveiden mukaisesti, saan kuulla närkästyneitä huokauksia ja naukaisuja. Fedjan kanssa temppua onkin jatkettu eri tavalla kuin muiden kanssa. Sen kohteen paikka muuttuu, mutta kohteen koskemiseen riittää edelleen yksi tassu.

Kommentit

Ansku sanoi…
Moi taas :) !
Huomasin että sinulla on saman niminen kissa kun minulla oli ennen. Ronja ryöväritytär niminen kissa oli minulla mutta se katosi :(

Ps: olen muokannut blogiani ja kirjoitellut nyt noin viikon tiuhaan.
Terkkuja kissoille
Pss. ( kissan aktivointi kirjasi on todella hyvä :) )
ArualMaria sanoi…
Hauska tuo petausvideo! :)

Ihanasti Ronja on ottanut temppuun mukaan maahanmenon. Kyllä kissoilla on vahvasti omat luonteensa ja taipumuksensa.