Vieraita ja viihdykkeitä

Fedja alkaa olla todellisessa kaverin tarpeessa. Sen meno on kovaa suhimista paikasta toiseen ja lelut saavat kovaa kyytiä. Aina vähän väliä Fedju yrittää haastaa Ronjaa leikkiin, mutta harvemmin pörröinen kaveri innostuu asiasta. Seuraavaksi se onkin sitten meidän ihmisten luona vaatimassa huomiota. Huoh! Onneksi Nexun kotiin paluuseen on enää kuukausi aikaa.

Sillä välin me ihmiset yritämme keksiä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia keinoja yhden ylivilkkaan kissan aktivointiin. Temppukoulutusta Fedja saa 2-3 kertaa päivässä ruokailujen yhteydessä. Se on aika pitkälti maksimi, ainakin jos tavoitellaan jotain oppimistakin. Kissa kun tarvitsee oppiakseen myös mietintätaukoja.Uusi viihdyke nro.1 on kaverikissan vierailu. Onneksemme lähistöllä asuu toinen ADHD, ystäväni Jonnan kissa Pietari. Pietari kävi meillä vierailulla viime viikonloppuna. Kisut ovat nähneet toki toisensa aikaisemmin ja vierailleet toistensa luona, mutta tämä oli toinen varsinainen pidempi tutustumiskerta (meillä).
Tapaaminen sujui hienosti. Pojat tekivät leikkiin kutsuja puolin ja toisin, mutta varsinaista leikkiä ei vielä syntynyt. Se sijaan ilmassa oli paljon kurinaa, eikä lainkaan sähinöitä (Ronja oli evakossa eri huoneessa).

Koitimme myös Fedjalle uudenlaista koulutusta. Häiriönä toimi kaverikissan virkaa hoitava Pieta ja kouluttaja oli eri kuin yleensä. Aikas ylpeä olen pojusta...kauan se jaksoi kiinnostua koulutuksesta vaikka kaveri huiteli taustalla. Hauskin kohta videossa on kuitenkin Pietan vaativa käsky: "Lopeta jo se temppuilu ja tule leikkimään!"Uusi viihdyke nro2. Akvaariovideo. Lievässä mielenhäiriössä ostin tällaisen, mutta se osoittautui loistavaksi aktivointileluksi! Välittömästi "akvaariopulputuksen" alettua Fedja tuli tarkastamaan tilannetta. Alta aikayksikön se oli jo telkkarin päällä tarkastelematta tilannetta lähempää.


Tässä vaiheessa Ronjakin kiinnostui hetkeksi "uudesta lelusta". Huomatkaa kuvassa vasemmalla Fedja. Kun kala hävisi ruudusta piti sitä etsiä TV-tason takaa.Lopulta pelin idea oli selvillä: Alkoi tehokas läpsintä TV-ruutua kohtaan. Ilme oli vähän väliä hyvinkin hölmistynyt, kun tassuun ei tarttunutkaan mitään.Valitettavasti kyseisessä aktivointikeinossa akvaarion ääninauha on vähemmän ihmiskorvaystävällinen. Kovin kauaa sitä ei jaksa kuunnella.

Fedja on osoittanut muutenkin kiinnostusta medialaitteiden ääniä kohtaan. Eräänä päivänä katselin vanhoja videoita ja mietin mitkä niistä voisi poistaa. Fedja makoili tyytyväisenä "isännän paikalla" sohvalla vieressäni, kunnen tietokoneelta kuului Nexun ääni. Kissa pomppasi ylös. Tuli katsomaan konetta edestä ja takaa ja mourusi kovaan ääneen: "Ai tännekö te olette sen piilottaneet! Päästäkää Nexu heti ulos!" Sain osakseni syyttäviä katseita vielä senkin jälkeen kun video oli sammutettu.


Samaan aikaan Ronja on erikoistunut jalan lämmittimen asemaansa. Se osaa kyllä olla huippuherttainen sylikissa niin halutessaan. Fedja sen sijaan on Ronjan makoilusta lähinnä närkästynyt ja järjestää yllättäviä juoksukohtauksia suoraan siskon ja pahaa aavistamattoman omistajan päältä....

Kommentit

Jonna sanoi…
Toi oli kyllä niin hauskaa ja hienosti Fedja teki vaikka oli 'vieras' ihminen temputtamassa ja tuo meidän hullu hillumassa siellä :)

Otetaan uusiksi joku päivä. Pietari olisi varmasti innoissaan.
luolaleijona sanoi…
Tuo virtuaaliakvaario vaikuttaisi olevan tehokkaampi kuin aito :D Aidosta ei tosin kuulu mitään ääniä, varsinkaan kun meidän alfaurosrihma kuoli joku aika sitten eikä ole enää ketään ajattamassa tyttökaloja ja kilpailijoita (omia poikiaan) pitkin laseja.

Fedja näytti temppuilevan hienosti kaikista häiriöistä huolimatta. Aika kova koulutustahti, kolme tuokiota päivässä :D Siihen vielä muut leikit päälle niin Fedja pitää varmaan teitä aika kiireisenä ;)
Jenni sanoi…
Hauskoja juttuja! Ihana, että Fedja reagoi noin kaverin äänen kuulemiseen. Onneksi se saa pian kaverin takaisin kotiin. :)

Virtuaaliakvaariota olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla!
Nunt sanoi…
Meilläkin vihdoin videomateriaalia todisteena siitä, että kyllä me naksutellaan! :D

Terveisin kaapelinpurijan emäntä.
Lendi sanoi…
Ihana tuo video!!! Minäkin tahdon pojille tuollaisen virtuaalisen akvaarion!