Ronja valtaa lisää elintilaa ja agitreenit

On ollut hyvin valistavaa tarkkailla uutta roolinmuodostusprosessia, joka on ollut käynnissä Nexun lähdettyä vauvalomalleen. Fedjan rauhoituttua alkujärkytyksestään, siitä on tullut todella vaativa. Herran kanssa pitäisi touhuta kaikenlaista aktivointia aina kun se sille päälle sattuu. Mukaan on tullut myös jälleen vaativa naukuna... onneksi ei aamuille sentään (Fedja on aikoinaan ehdollistettu pois aamunaukumisesta, eikä se sen koommin ole tuohon tapaan palannut). Jos henkilökunta ei tarjoa Fedjalle tarpeeksi viihdykettä, se siirtyy kiusaamaan siskoaan.
Fedja noutaa (omin luvin) huopaomenaa. Tässä kohtaa on hyvä sanoa, että kyllä, minä hyväksyn oppilaideni selitykset siitä miten kissa/koira/kani söi heidän koulutyönsä (välillä vähän liiankin helposti).

Kiusaamisella tarkoitan leikkiyrityksiä, joista Ronja ei selkeästi innostu. Ronja on sen tyylinen kissa että sen pitää saada leikkiä yksin, tai ihmisen kanssa. Ainoa "leikki" johon Ronja pystyy yhdessä Fedjan kanssa ovat kahden kissan koulutusharjoitukset, jossa koulutuksesta saatu huomio näyttää olevan tarpeeksi suurta kahdellekin jaettavaksi. Laser leikistä näkee hyvin miten nämä kaksi leikkivät "ohjaamatonta" leikkiä vuorotellen. Nexun ollessa talossa Fedja ja Nexu sen sijaan pomppivat päättömästi toistensa yli ja ali laseria metsästäessään. Ohessa lyhyttä pätkää kyseisestä leikistä...

Muutoin Ronja on tosiaankin aloittanut talonvaltauksen. Fedja on edelleen pomo, mikä näkyy esimerkiksi näiden kahden ruokajärjestyksessä. Ronja on kuitenkin suunnitelmallisesti "hajustanut" kaikki Nexun lempipaikat omalla tuoksullaan. Se nukkuu jopa minun kainalossani, mitä se ei ole tehnyt sitten pentuaikojen. Niinikään vilttipaikka jaloissani kiinnostaa Ronjaa aivan kummallisen paljon. Toisaalta ihana että Ronja näin huomioi minua, mutta toisaalta pelkään mikä sota täällä syntyy taas kun Nexu palaa...

Ronja joulukoristeiden pakkaamisen työnvalvojana.

Ronja valtaa vilttipaikan.

Muita iloisia uusia juttuja tapahtui tänään kun Luolaleijonan blogin karvaiset ja ylläpitäjä kävivät meillä "agitreeneissä". Oli tosi hauska seurata muiden kuin omien kissojen harjoituksia. Raichu saa meiltä kyllä erityismaininnan reippaasta harjoittelustaan ja Aslanille rapsuja minun liehittelystäni ;) Meillä on aikaisemmin käynyt agiharjoittelussa myös erittäin lupaava eurooppalaisteini. Ja pitää sanoa että nautin täysin siemauksin näistä muiden harjoitusten seuraamisesta. Lisäksi Fedja on saanut hyvää harjoitusta vieraisiin kissoihin tutustumiseen, kun kummallakin kerralla olemme varovasti valjaissa antaneet kissojen tarkkailla toisiaan. Fedja on kotona tutustuttamisessa kyllä loistokissa. Se on reipas ja kiltti, eikä lainkaan reviirimustasukkainen. Muiden harjoitukset ovat tarjonneet Fedjalle hyvän tavan hiljalleen opetella siihen, että muidenkin kissojen läsnäollessa voi ylittää esteitä (tänään ylittyi jo kaksi estettä ;). Ehkä sitten joskus kun tästä ongelmasta päästään ylitse, voidaan vähitellen siedättää myös siihen toimimiseen vieraassa ympäristössä :D Eli pitemmittä puheitta KIITOS HANNA, otetaan uusiksi ;)

Kommentit

luolaleijona sanoi…
Kiitos itsellesi ihan mahtavasta tilaisuudesta päästä kokeilemaan agiesteitä ja hyvistä neuvoista! Oli tosi kivaa, mielellään tullaan uudenkin kerran =) Kirjoittelen tuonne meidän blogin puolelle vielä lisää kun ehdin, mutta Raichu oli tosiaan minunkin mielestäni erityisen reipas oppilas tänään.

Ronjassa on jotain samaa kuin Aslanissa tuon leikkimisen suhteen. Tuo video olisi voinut olla meillä kuvattu, jos laaserin tilalla olisi ollut huiska. Sillä ei pysty leikkimään kahdestaan, mutta toisaalta ehkä Aslanilla on vain itsesuojeluvaistoa..

Rapsutuksia Fedjalle ja Ronjalle, ihania kissoja sinulla on siellä. Oli kiva nähdä Ronjakin vihdoin livenä! Kyllä se taas Nexun hyväksyy vaikka pakka voikin sekoittua taas kolmannen kerran :)
Jenni sanoi…
Ronjan käytöstä on varmaan tosiaan mielenkiintoista tarkkailla! Jännittävää, miten eläimet reagoivat kaikkiin muutoksiin. Toivottavasti kaikki menee hyvin sitten kun Nexu palaa taas takaisin kotiin. Fedja taitaa ilahtua (ja rauhoittua?), toivottavasti Ronjakin.

Luin jo agitreeneistänne Luolaleijonan blogista, kuulosti hyvin hauskalta ja opettavaiselta!
Tinjami sanoi…
Harmittaa niin kovin, kun emme päässeet paikalle. Evita oli lauantaina Hkissä näyttelemässä ja illalla kotiin tullessa oli niin hermostunut, että rähisi jopa miehelle tämän tullessa häiritsemään unia... En viitsinyt kiusata tyttöä, joten jäimme kotiin.

Ps. Blogimme on muuttanut, Kiipeilypuu-blogi on nykyään osoitteessa www.tinjamix.fi ;)