Paikka- tempun käytännön hyötyjä

Kissojen yhteiskuvaukset ovat mielestäni enemmän kuin haastavia. Varsinkin jos potrettiin haluttaisiin kolme eri persoonan omaavaa kissaa kerralla, joista kaksi ei edes malta pysyä paikallaan.

Ainoat luonnolliset kuvat joita useammasta kissasta saa ovat unikuvia, kuten tämä...


Niinpä pohdin olisiko paikka-käsky mennyt niin hyvin perille kahdelle vilkkaammallekin kissalle, että käskyn annettuani voisin ottaa kolme askelta taaksepäin ja räpsäistä kuvan. Ja toimihan se . Hiukan nuo kuvat ovat suurina epätarkkoja, mutta pienempänä sitä ei huomaa (eikä se ole kissojen vika ;)


Tosin Nexua ja Fedjaa oli helpompi kuvata kahdestaan, kun ne viihtyivät lähempänä toisiaan ja Ronja taas oli sitä mieltä että hän odottaa paikallaan pienen hajuraon päässä noista malttamattomista.

Ainoa ongelma tässä oli, että melkein innostuin kuvaamisesta kouluttamisen kärsiessä. Helposti siis olisin jäänyt kuvaamaan kissoja vaikka ne selkeästi olivat jo hienosti ylittäneet tavoitteen samanaikaisesta paikka-käskyn suorittamisesta yhdenkin kuvan jälkeen. Tein siis itselleni lupauksen, että koulutus on tärkeämpää kuin kuvaus, enkä tulevaisuudessa aseta paikallaanoloaikaa liian pitkäksi.

Kommentit

Menina sanoi…
Wow, tuossa on meillekin tavoiteltavaa ja haastetta kerrakseen :) Hienot kuvat, kaikki ihanaiset rivissä ja niin tarkkaavainen katsekin :)
luolaleijona sanoi…
Hieno yhteiskuva! Fedjalla ja Ronjalla on tosi kivat kasvonpiirteet. Kaunis kissalauma :) Meillä 'paikka' on varmaan viimeinen haaste mikä opetellaan (sitten joskus), en nimittäin usko että kovin helposti onnistuu näiden touhottajien kanssa ;) Onneksi niiden kuvaaminen on lastenleikkiä, kun istuvat usein peput vierekkäin ja malttavat istua paikallaan ilman käskyäkin jos kuvaaja vain pitää tarpeeksi hölmöjä ääniä tai juttelee mukavia :)
Elina V. sanoi…
Meilläkin tuo harjoittelu on Nexulla edelleen kesken ja Fedjallakaan ei ollut mitään alkupään temppuja. Kuten sanottu ne kummatkin ovat yleensä sitä mieltä että varsinkin koulutushetkellä pitää pinkaista luokse heti käskemättäkin ;)
Lendi sanoi…
Ihana tuo ensimmäinen kuva, jossa Ronja on "hahmona" tuolla takana. Voi että kun minua on tuo valokuvaaminen alkanut kiinnostamaan aivan liikaa.. Se tietää seuraavaksi rahanmenoa kun pitää se järkkäri jossain vaiheessa ostaa.. ja sitten kohta jollekin valokuvauskurssille... ja sitten satoja kissanäyttelyjä, että saa haluamiaan kuvia... ja sitten sitä ollaankin puilla paljailla... huoh.. ;)
Jonna sanoi…
Tuo Fedjan korppikotka asento on aivan loistava ;) Vähän niinkuin Niila lammasaitauksen laidalla, mutta Fedja ei taida piipata (odottamis-hermostunutta vikinää).
Elina V. sanoi…
Ei se enää piippaa, mutta hötkyilee kyllä noista eniten ja säntää vauhdilla luokse heti kun annetaan lupa. Kun harjoiteltiin tuota alussa, niin Fedja "mäkätti" minulle sen koko ajan, jonka joutui odottamaan. Se oli tosi hauskan kuuloinen, kuin olisi kysynyt jokojokojokojokoJOKO saa tulla ;)