Aamu maikkarilla


Osa on jo varmasti facebookista nähnytkin pikapäivityksemme aamun esiintymisestä. Ihan mukavasti meillä meni. Ronja oli täysin oma itsensä ja oli mielenkiintoista huomata että sen käytös oli melko samanlaista studiossa, kuin muissakin vieraissa paikoissa. Hotellissa illalla neiti tosin jaksoi esiintyä pitkän pätkän, mutta olihan siellä toki tila pienempi ja yleisönä vain kaksi sen omaa ihmistä.

Aamulla saavuttuamme studioon, Ronja kiersi ensin minun mukanani hihnassa tilaa ja kun tuli vuoroni mennä maskeeraukseen (joka oli hmm...mielenkiintoista) jatkoi mieheni Ronjan taluttamista ympäri tilaa. Suunnilleen se vakioaika eli 15 minuuttia siltä meni taas tilan tutkimiseen, kunnes se rauhoittui omaan kevythäkkiinsä. Kun lähetys sitten alkoi olimme alussa heti esillä (kun päivän ohjelmaa kerrottiin läpi). Meitä näytettiin aina välillä ja se mitä yleisö ei nähnyt oli Ronjan yritykset käydä tutkimassa kameraa. Olin hyvin onnellinen siitä että itse haastattelu tapahtui hieman kauempana kameroista ;)

Vieressä valmisteltiin aamun kokkiohjelmaa varten lihamyllyllä tavaraa ja seurasin vuoroamme odottaessa mielenkiinnolla, milloin kissa keksii että tuossa on LIHAA. Onneksi Ronja on kotonakin vähiten tuoreruuan perään (kaksi muuta karvaista tunnistaa kyllä lihamyllyn äänen ja säntää heti jalkoihin!). Mylly ja kokki saivat siis olla rauhassa ja pitivät onneksi esiintymisemme ajan taukoa ;)

Itse haastattelun aikana kissa tosiaan oli hyvin rento. Olin tyytyväinen siitä että Ronja toteutti tärkeimmän tehtävänsä: Osoitti että myös kissa voi pärjätä jännittävissä uusissa tilanteissa. Minun mielestäni sen ei olisi edes tarvinnut "toimia" kunhan edusti olemalla oma itsensä :) Tietysti temppujen onnistuminen oli plussaa, vaikka ne eivät ihan kotitasolla toimineetkaan.

Siinä tohinassa unohdin tietysti huudella enemmän kirjan perään, mutta uskon että tämä asia myy kyllä itse itsensä (sen mitä on myydäkseen). Sitä paitsi asiahan on tärkein ;) Tietysti olisin toivonut että he olisivat esittäneet jonkin lyhyen videopätkän tai kuvan (niinkuin oli puhetta), jotta varsinainen koulutustulos olisi ollut paremmin näkyvissä. Toimittajien mielestä itse studiotilanne oli kuitenkin hedelmällisempi. No, saanhan toisaalta itsekin lisättyä niitä videoita YouTubeen muiden nähtäviksi ...

Kotimatkalla kävimme Ronjan kanssa vielä Art Housessa hakemassa muutaman lisäkirjan kotiin ja hurmaamassa toimiston väkeä. Kotiin päästyämme Ronja paineli suoraa päätä päiväunille. Fedja ja Nexu sen sijaan vaativat kovaäänisesti kaikkea sitä huomiota, joka heiltä oli jäänyt väliin. Äitini, joka oli käynyt niitä hoitamassa vinkkasikin tästä jo etukäteen (että oli ollut vaikea päästä pois kun kaksi karvaista pörräsi taukoamatta jaloissa ;)

Niin ja jos joltakin jäi aamun ohjelma väliin, on se löydettävissä nettiversiona maikkarin sivuilta http://www.katsomo.fi/?progId=23107

Kommentit

luolaleijona sanoi…
Sehän meni tosi hienosti! Ronja teki temput oikein hyvin, se vilkutus oli ihana :) Oikein hieno kissaedustaja kun käyttäytyi niin rauhallisesti ja rennosti. Toimittajan huomio oli tosiaan Ronjassa ja siinä kuinka ihmeellistä on että kissakin tosiaan voi tehdä temppuja mutta eiköhän se kirjakin jäänyt ihmisten mieleen =)

Haastattelukin meni hyvin, oikein ihmetytti kuinka voikin vastata noin rennosti ja selkeästi. Hieno haastattelu, onneksi sen sai katsoa vielä näin jälkeenkinpäin :)
Lendi sanoi…
Sinä annoit kyllä kissoille äänen tuossa aamushowssa! Oli kyllä todella onnistunut esiintyminen teiltä molemmilta! Piti heti linkittää tuo haastattelu minun isäpuolelle joka väittää kiven kovaa, että kissoja ei voi kouluttaa ;)
Kiva oli myös sinut nähdä ruudun takaa, vaikka eiköhän me tulla näyttelyissä törmäämään kun Gaston avaa näyttelyuransa joulukuussa :)
Menina sanoi…
Voi mahoton, täällä huokailtiin ihastuksesta - Ronja on aivan mahtava tapaus! Haastattelijastakin kyllä huomasi miten ihmeissään oli tuosta neidin käytöksestä. Varmasti oli jännä tilanne ja kaikenlaisia houkutuksia, mutta hienosti meni!
Haastattelussa tuli hienosti esiin pähkinänkuoressa kaikki oleellinen. Ja tuo mitä sanoit koiran ja kissan välisestä erosta koulutuksessa antoi toivottavasti näpäyksen kaikille sotilaskurissa koiriaan pitäville ;) Koulutuksen pitää tapahtua eläimen ehdoilla ja olla ennen kaikkea hauskaa kaikille osapuolille :D Kissa opettaa tässäkin ihmistä :)
Elina V. sanoi…
Kiitos kiitos. Erityisesti Ronja kiittää kehuista. Kotona onkin sillä ollut tylsää kun vaativia kissoja on huomioitu. Pitänee palkita Ronja yksityiskoulutuksella huomenissa ;)
Fanny sanoi…
Kiitos linkistä katsomon sivuille! Aamulla ohjelma unohtui katsoa. Oli hienoa päästä näkemään se jälkikäteen. Pitää etsiä kirjasi jostain, että pääsee selailemaan.
Satu sanoi…
Teillä meni tosi hienosti, katsoin jo aamulla ja levylle meni myös talteen :-) Kirjaa kävin jo hypistelemässä, ostan myös kunhan olen ensin vertaillut hintoja ;-)
Elina V. sanoi…
Eilen kun kävin Art Housessa, niin selvisi, että Helsingissä kävijät saavat ostettua kirjaa myös suoraan heidän toimistostaan (Bulevardi 19) ilman postimaksuja. Varsinkin Agilitykissat ry:n jäsenet saavat kirjasta alennuksen, niin kirja on ainakin heille edullisin suoraan Art housen toimistosta haettuna. Niin ja pakko laittaa pieni mainos että muistaakseni marraskuussa Agikissoihin uusina jäseninä liittyvät saavat ensi vuoden jäsenmaksun ilmaiseksi ;)
Jenni sanoi…
Hieno esitys kaiken kaikkiaan! Katsoin eilen tietokoneelta ja oli tosi kiinnostaa. Hyvää tietoa kissoista ja ihana Ronja. :) Todella hyvää mainosta kissoille - monet kun pitävät kissoja epäsosiaalisina ja tottelemattomina, eli eivät tunne kissoja ollenkaan.

Katseltiin esiintymistänne eilen äidin kanssa vanhempien koneelta, oltiin kissojen kanssa kylässä. Jouduimme keskeyttämään katselun juuri siinä kohdassa, kun kerroit, että Ronja uskoo kiltisi "paikalla"-käskyä: meidän ei paikallaan viihtyvät vilistäjät kolistelivat siihen malliin että ihmistarkastajien piti juosta paikalle. :) Mutta onneksi se oli nettitelkkari, saattoi helposti katsoa uudelleen.
Jonna sanoi…
Hieno esiintyminen oli tosiaan. Äitini oli katsonut sitä myös ja ihastui Ronjaan aivan mielettömästi :)