Tampereen agi ja näyttelykuulumisia


Nexu lauantaina Martti Peltosen arvioinnissa. Kuva: Johanna Salmela

Tampereen näyttelyyn osallistuimme Nexun ja Fedjan kanssa molemmille päiville. Tämä oli allekirjoittaneen ensimmäinen osallistuminen perättäisiin näyttelypäiviin. Matkassa mukanamme kulkivat myös ystäväni Johanna ja eurooppalaispentu Pietari (Pikku Piun Peter Pan). Minun ja Johannan miehet sen sijaan olivat majoittautuneet vuokraamallemme mökille muun eläinlauman kanssa (Ronja, Iiro (norjalainen metsäkissa) ja Niila (Australian paimenkoira). Sunnuntaina miehet puolipakotettuina suostuivat tulemaan agilityavuksi, joka olikin tarpeen.


Nexu arvostelun jälkeen. Kuva: Johanna Salmela


Fedja Kotikissojen TP-valinnassa. Kuva: Johanna Salmela

Näyttely meni kissojen osalta oikein mukavasti. Lauantaina Nexun tuomari oli siis Martti Peltonen ja Sunnuntaina Lone Lund. Nexu sai kummaltakin päivältä EX1 arvion nuorten luokassa ja käväisi myös molempina päivinä TP-valinnoissa (josta olin tosi onnellinen ;). Fedjan tulos oli lauantaina 5. ja sunnuntaina 2. lyhytkarvaisissa kotikissoissa. Fedjun tuomarien nimiä en tähän hätään muista. Hienosti poika kuitenkin käyttäytyi, joten olin tosi ylpeä suorituksesta! Kiitokset vielä Johannalle Fedjan esittämisestä sunnuntaina. Pikku-pietari (saanen paljastaa tuloksen) oli niinikään pentuluokassaan EX1 molempina päivinä ja toisena päivänä pentu komeili myös TP-valinnoissa.


Pieta raatelemassa tuomarin lelua

Lauantaina ehdin räpsiä kuvia muistakin komeista otuksista. Niinikään oli ihana tavata kissaihmisiä blogien takaa ;) Upeita kissoja kertakaikkiaan. Ja hienoja ihmisiä ;) Aslanin olisin voinut vaikka varastaa meille kotiin :) Suukkoja kaikille karvaisille!


Ihanan reipas Kuku eli S*Spotless Camelia (OLH o)


Upean värinen Nelia eli S*Spotless Cornelia (OLH q)


Hienoturkkinen Moko eli Escape's Mokoma


Upeasilmäinen Raichu eli Tistan Raichu


IIIIhana Aslan eli Tistan Bene Est Mihil <3

Näiden lisäksi tapasimme lauantaina ja sunnuntaina useita muita upeita kissoja, joista valitettavasti emme saaneet kuvia (sunnuntaina olin liikenteessä kameratta). Sunnuntai oli tosiaan aika härdellipäivä kun kahden kissan lisäksi oli hoidettavana agilitykisat. Pirokilaisille ja erityisesti näyttelypäällikkö Kimmolle suuret kiitokset kuitenkin loistavista järjestelyistä. Oikein pitää erikseen kiittää hienosta toiminnasta agikisojen suhteen. Sunnuntaina nimittäin oli pöydät meille nostettu valmiiksi ja mainostus näyttelyluettelossa oli komeaa :) Mainostuksesta varmaan johtui myös että agilityn katsojamäärä oli ennätysmäinen. Tietyssä vaiheessa agiyleisö tukki koko kulkuväylän eläinkaupoille (anteeksi tästä)! Yleisö oli lajista myös ihastuksissaan ja jokainen kisaava kissa sai suurta kannustusta ja ihastuneita kiljaisuja (pitivät ne sitten äänistä tai eivät). Pieniä mokia lukuunottamatta olin tyytyväinen myös omaan toimintaani järjestäjänä, vaikka suureksi harmikseni Fedjan arviointi jäi sunnuntaina agilityn takia näkemättä.

Nexun agisuoritus jäi tällä kertaa haistelun puolelle. Muutenkin kiimaista kissaa tuntuu hyvin vähän kiinnostavan aktivointi tällä hetkellä. Fedja ja Ronja sen sijaan katsovat ihmeissään, että mitä tuo touhuaa kun Nexu huutaa täyttä kurkkua ja lampsii ympäri taloa. Fedjalle se olisi kovin itseään tarjoamassa, mutta eihän tuo 6 kuukauden iässä kastroitu poju mitään tajua niistä hommista (luulin että olisi jotain tajunnut, mutta ei). Fedja on lähinnä tosi hölmistynyt kun pyllyä tungetaan sen naamalle ja yrittää rauhoittaa Nexua nuolemalla sen päätä, tassuja, mahaa ja yrittämällä välttää naamalle tungettavaa takapuolta.

Toivotaan että ensi viikonlopun kirjamessuilla kiima olisi jo ohi. Muuten voi olla että ainoa livetemppumme on kehrään kantokassissa tai makaan takapuoli pystyssä ;)

Kommentit

Acousticat's sanoi…
Hei, ihania kuvia sulla Kukusta ja Neliasta (paitsi, että Kuku on Camelia - se OLH o, ja Nelia Cornelia OLH q ;)). Laitatko meillekin päin kuvia tulemaan ja jos sulla on enemmänkin niitä, niin tänne vaan kaikki. Se sama s-postiosoite kuin Bajavan lehdessäkin on. Hienosti pärjäsi Nexukin, onnea siitä! Ja kun menen ihmisissä aina sekaisin, niin enpähän sitten osannut sinua lauantaina yhdistää tuohon kirjaan - olisi voinut siitäkin puhua enemmän. Kiva oli kuitenkin nähdä.
Elina V. sanoi…
Pistän jossain vaiheessa, vaikkakin niitä on onnistuneissa vain pari samankaltaista. Sori mokasta. Nyt on korjattu. Onnistuneesti siis kopion tiedot väärinpäin teidän nettisivuilta ;)
Acousticat's sanoi…
Juu ei mitään hätää - nuo kuvat jo napsasinkin tuosta :D, kylläkin kysymättä lupaa mutta luulen, että saan käyttää kunhan kuvaaja mainitaan - vai kuinka?
luolaleijona sanoi…
Onnea Nexulle ja Fedja-sedälle vielä tätäkin kautta! Nexu oli kyllä yli-ihana <3 silkkiturkki puuhkahäntä. Ja asennettakin löytyi ;) Fedjaakin käytiin ihastelemassa kun se oli Nexun kaverina, oli siinä kaverilla kokoa! Komea mies.

Onpas Raichu-Ruikkusella masentunut ilme tuossa ylhäällä.. ei ollut herran kuvauksellisimpia päiviä :D

Makaroni-Aslanilta terveisiä! Harmi kun ei nähty agikisoja, ehkä joku kerta vielä =)
Satu sanoi…
Oli kivaa nähdä myös :-) Nexu jos tulee emoonsa, niin yksi kiima kestää noin viikon. Sen jälkeen vähintään n. viikon tauko, TOIVOTTAVASTI vähän enemmänkin ;-)
Elina V. sanoi…
Toivotaan ettei venytä kiimaansa emoaan pidemmälle, eli kissa "toimisi" jo sunnuntaina. Ainoa mistä se nyt innostuu on kissanminttu ja sen voimalla seurataan hetki, jonka jälkeen kaadutaan lattialle... Mielenkiintoista tuo kiima. Meidän vanhat kattimukset kun on leikattu ennen juoksuja. Aivan käy sääliksi toista...
Lendi sanoi…
Onnea hienosta viikonlopusta :)
Meillä ensimmäinen näyttely on edessä 12.12. Laihian voittajanäyttelyssä. Odotan kyllä innolla ketä kaikkia siellä tulee vastaan :D
luolaleijona sanoi…
Yritin lähettää sinulle pari kuvaa Nexusta, mutta gmaili taisi sekoilla.. kerrotko jos et saanut kuvia? =)
saila sanoi…
Heips Elina! Löysin eilen kirjasi jo kirjakaupasta -oli tullut samana päivänä- ja nappasin sen sieltä mukaankin (maksettuna toki). Vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta ja vaikka Tuikun kissoihinkin sovellettavia kirjoja ja oppeja on tullut luettua ja toteutettua, niin pelkästään kissojen aktivoinnista kirjoitettu kirja on kyllä herkkua :) Kiitos siis melkoisesta urakasta!
Päällystinkin kirjan samoin tein, jotta pehmeäkantinen opus säilyy siistinä.
Elina V. sanoi…
Hei Saila,

Kiva kuulla että näyttää hyvältä. Kritiikkiäkin otan mielelläni vastaan sähköpostilla.

Luolaleijona: mulla ei ole gmail-osoitetta. Lähetä kuvat osoitteeseen elina@agilitykissat.com. Pistän sulle myös kuvia jossakin vaiheessa.
Elina V. sanoi…
Luolaleijona: En löytänyt sun sähköpostiosoitetta. Laitatko viestiä yllämainittuun osoitteeseen, niin pistän kuvia ;)
luolaleijona sanoi…
Toivottavasti kuvat tuli perille =) Joko minun g-mail temppuili, tai sinun osoite ei hyväksynyt 4 täyskokoista kuvaa kerralla.
Elina V. sanoi…
Meili tuli,mutta kuvia en saanut auki. Saattaa hyvin olla kyse siitä ettei tuon postin muistitila riitä (laitan sähköpostilla työosoitteeni)
Jalecat's sanoi…
Jei,Kukkelson ja Neltsu kuvissa :) Hienoja kaikki ja kirja pitää hankkia :))