ulkokoulutusta

Nexun on tarkoitus esiintyä rinnallani reilun kuukauden päästä yleisötilaisuudessa ja siksi neidille on nyt aloitettu ulkotilan ja hälytilanteiden koulutus. Omalla pihalla Nexu seuraa jo melko hyvin joitakin yksinkertaisia harjoituksia. Parhaiten näyttävät menevän perille ne harjoitukset, joissa Fedja on hyvä. Nexu ikäänkuin seuraa vierestä ja toistaa sitten samoja toimintoja.

Yksinkin on neidin kuitenkin rohkaistuttava, sillä kaikissa tilanteissa ei kaverikissa voi olla mukana. Sitäpaitsi Fedja ei ole mikään showkissa. Jännän paikan tullen siitä kehkeytyy äidin sylivauva, joka ei loksauta korvaansakaan aktivointiyrityksille. Kun Fedju esimerkiksi kotona kiitää agirataa parin sekunnin rata-ajoilla, istuu se kisoissa radan päässä jähmettyneenä. Nexun suhteen toiveet jännittävien tilanteiden sietämiselle ovat korkeammalla, koska neidin uteliaisuus näyttää voittavan jännittävissäkin tilanteissa usein pelkotilan.

Ohessa video kotipihan luoksetulo harjoituksesta (1. kerta Nexulla).


Kotipihan harjoitusten lisäksi olemme vierailleet viikonloppuna eläinkaupassa ja lenkkipolulla Nexun kanssa. Eläinkauppa aluksi jännitti, mutta kun kerran oli saatu käveltyä kaupan ympäri, eikä koiria ollut näkyvissä, hyväksyi nuori neiti paikan ihan mukavaksi ja kävi testaamassa paria raapimapuuta. Lenkkipolku oli yllättävän jännittävä ilman Fedjaa. Fedjan perässä tuo tosiaan on ollut lenkillä välillä mukana ja kävellyt ihan mukavasti, mutta yksin tuntuivat muut eläimet pelottavilta. Teimme ihan lyhyen reissun ja kiersimme muut karvaiset kauempaa. Lenkkeilijän silitykset neiti sen sijaan otti kurnuttaen vastaan :)

Jatkoa tämän tyyppiseen koulutukseen on luvassa tulevina viikkoina, aina kun vain allekirjoittanut jaksaa töiden ohella...

Kommentit

Satu sanoi…
Hieno Nexu tosiaan. Tuo luoksetulo on muuten täälläkin ainoa temppu, jonka KAIKKI osaavat :-)
Menina sanoi…
Hienosti menee ja saa näyttämään kaiken niin helpolta :) Meillä selvästi Sannilla menee ulkoiluissakin pupu pöksyyn jos mukana ei ole molemmat vanhukset ja iso joukko ihmispalvelijoita - pelkkä Alma ja mamma ei riitä ;)
Kyllä Nexusta vielä showkissa tulee, kunhan huomaa että pärjää ilman Fedjaakin.

Naureskelin noille Fedjan pyrähdyksille, virtaa on kuin pienessä kylässä :D Hienosti setä näyttää esimerkkiä nuoremmalleen.
Elina V. sanoi…
Jep ja fedjaa ei männyt ja kuusenkävyt estä, kun luokse kutsutaan. Eli luumupuut saavat meillä välillä luonnollista karsintaa kun Fedju pinkaisee vauhdilla luokse ja riistää mukanaan jonkun oksan ;)
Lendi sanoi…
Voi että! Ihana tuo video <3 On he kyllä oikein syntyneet esiintymään.. toki mamman johdolla!
Täällä on vasta naksuttelut aloitettu, eli konkari(t) saa antaa vinkkejä aloittelijoille ;)