ValjasteluaVaikka kesäpaikallamme komeilee uusi hieno kissatarha, on kissojen mielestä silti luksusta päästä lenkkeilemään fleksinjatkeena. Olemmekin tehneet niin, että kun ulkona tehdään hommia, saavat kissat nauttia ulkotarhan turvallisuudesta ja kun hommat ovat valmiit, saavat pikkuiset palkkioksi kävelylenkin.

Lenkin jälkeen nuo ovatkin yleensä niin uuvuksissa, että uni maittaa monta tuntia sisätiloissa. Ronja ja Fedja rakastavat tuota kesäpaikan metsää. Nyt tosin siellä on vaikeampi kävellä, kun metsää on harvennettu, ja maassa on kaikenmaailma risua yms. Suunnittelimmekin siivoavamme talkoilla ainakin noita polkupaikkoja. Nexu on jätetty pois metsälenkeiltä juuri noiden risujen vuoksi, kun sen vauhti ei ihan vielä vastaa noiden kahden metsänkävijän meininkiä (vaikka hienoja spurttihetkiä löytyykin).

Olen pohtinut onko se noille reviirikäyttäytymistä, kun varsinkin Ronjan pitäisi aina päästä myös kiertämään pihapiiriä. Nexu tosin käppäilee mukavasti Ronjan jäljissä, joten neitikisut ovat saaneet oman pihapiirikierroksensa tehdä, kunhan palvelusväen energia tähän riittää. Jännää on se että aina nuo pysähtelevät samoissa kohdissa ja tarkkailevat paremmin ympäristöään. Ronja on ottanut omaksi erityistehtäväkseen juuri tuon pellon tarkkailun. On se hyvä että joku tarkastaa millaista jälkeä setäni peltomies saa aikaan ;)

Kommentit

Hanna sanoi…
Vitsi mikä uima-allas teillä on :D Epistä ;) Metsä näyttää kivalta ulkoilualueelta risuista huolimatta, saa sentään kulkea heinikossakin tarvitsematta varoa lasinsiruja.
Elina V. sanoi…
Äiti sellaisen hankki tuonne kun tuo mökki on keskellä peltomaisemaa ja saunan jälkeen pitää kuulemma päästä uimaan. Ihan kiva se kyllä on juu ;) Ja heinikossa on tosiaan vaarana korkeintaan linnunpesät ;)