Nexu noutaaKuten aikaisemmin mainitsin, pikkukissa Nexu on ihan itse keksinyt miten noudetaan. Isommalle kissalle eli Fedjalle tuota noutamista opetettiin melkein puoli vuotta vaihe vaiheelta ennen kuin Fedju keksi mikä on idea. Fedja on siis vielä erittäin fiksu ja nopea oppimaan.

Nexulle noutaminen on puhdasta leikkiä ja palkkio on itse leikki huiskan kanssa. Video auttaa ymmärtämään mitä tarkoitan. Nykyisin tosin heitämme huiskaa huomattavasti kauemmaksi ja eri suuntiin, jotta se ei olisi viidessä sekunnissa takaisin. Ja lopuksi huiska piilotetaan, sillä tämä kissa todella on ikiliikkuja eli huiska palaa tehokkaasti käteen niin kauan kuin joku jaksaa heitellä.

Pitää vielä mainita että ei Nexu mikään tyhmä kissa ole. Huiska tuodaan nimittäin lähimpänä olevalle ihmiselle. Ja jos jostain kumman syystä huiska ei liiku tämän henkilön kohdalla, kantaa pikkukissa lelunsa seuraavan eteen. Mikäli huiskakädet eivät edelleenkään toimi, huomautetaan asiasta naukumalla ;)

Naukumalla ilmoitetaan myös siitä jos lempihuiska on jäänyt liian pitkäksi aikaa näkyvään piiloon. Pikkukissa istuu kaapin alapuolella (jonka päältä huiska pilkottaa) ja naukuu sydäntäsärkevästi. En kyllä ymmärrä miten se tunnistaa tuon huiskan sieltä korkealta? Kissojen näkökykyhän on rajattu, joten haiseeko se huiska omalle kuolalle lattialle saakka? Tämä leikki siis on todellakin lelusidonnainen, eli tuo nahkapalahuiska on ainoa lelu, jota Nexu noutaa....

Muutoinkin Nexu vaikuttaa oikein lupaavalta temppukissalta. Sen motivaatio ruokaan on vielä suurempi kuin pohjattoman mahan omaavalla Fedjalla.

Kommentit

Eve sanoi…
Voi ihana! On se hurja temppuilija kyllä! <3 Mä hymyilen täällä ihan poskilihakset kipeinä. Suukkoja supertaitavalle suklaapupulle.
Menina sanoi…
Voi mahoton mikä ihana pikku noutaja! :D
Tuo on kyllä jännä miten kissat paikallistaa asioita - siis niitä superihania. On ainakin katsottava tarkkaan olkansa yli jos jotakin koittaa piilottaa ;)
On niin hassun näköistä kun tuollainen pieni "rääppis" raahaa isoa lelua :D
Fiksu tyttö tietää miten niitä leikkikavereita hankitaan :)
Menina sanoi…
Sinulle on tunnustus blogissani :) Löydät sen ohjeineen täältä: http://mammanmussukat.blogspot.com/2009/06/i-love-your-blog.html
Hanna sanoi…
Noutaminen on meidän Raichun ihan ehdoton lempileikki =) Se keksi sen myös itse, joskin meillä ei heitellä huiskia vaan foliopalloja. Ja heittävää kättä tuijotetaan silmät lautasen kokoisina :D Nexu on kyllä fiksu tyttö.

Menina ehti ensin, sama tunnustus löytyy myös minulta: http://luolaleijonanklaani.blogit.fi/i-love-your-blog/
Satu sanoi…
Nexu näyttää perineen esiäitinsä Ninnin, ekan itämaisen pitkäkarvani nokkeluuden. Ninni oppi myös itsestään noutamaan, paras noutolelu oli muovinen "katkarapu". Se myös tiesi alkaa etsiä oikeasta paikasta, jos siltä kysyi "missä Ninnin rapu" :-)
Lendi sanoi…
Ihana <3 Siinäpä olisi video niille, jotka väittävät ettei kissan kanssa voi tehdä mitään ;)
Meidän entinen kissa oli kova noutamaan palloja. Jos oli tylsää, etsi hän itse pallon ja toi syliin asti.