Helleprojektina kissatarha

Nyt siis vuorossa niitä lupaamiani kuvia tarhaprojektistamme. Se on siis rakentumassa kesäpaikaamme puolen tunnin ajomatkan päähän.



Ensin haettiin valtava määrä puuta ja aloitettiin rungon rakentaminen. Päätytolpat kiinnitettiin talon seinään ja irrallaan olevat metallijaloilla (massiivisilla sellaisilla) maan sisään. Jotta päätytolpat pysyisivät pystyssä, kattokehikko kiinnitettiin samanaikaisesti. Tolpat ovat kakkosnelosta, kattopalkit vielä jykevämpiä ja ne on lovettu kiinni etupalkkiin. Koko tarhan mitat ovat 3m(leveys) x 3m (pituus) x n. 3m (korkeus) eli kokonaispinta-alaksi tulee hieman alle 9m2.

Runkoa tukevoitettiin kakkoskakkosen tukipuilla ja katoksi valittiin muovinen valokate. Kehikko on maalattu talon värin mukaisesti punamultamaalilla.



Tarha verkotettiin 19mmx19mm silmäisellä rappausverkolla. Verkko tulee myös hieman tarhan sisälle ja siellä kiinnitetty yhteen nippusiteillä ja peitetty kivillä. Yläosassa verkko on kiinnitetty kattotolppiin niinikään nippusiten. Muutoin verkko on kiinni tolpissa isoilla metallisinkilöillä.



Ohessa kokonaiskuva, jossa näkyy navetta (valkoiset ikkunat näyttävät meidän kesähuoneeseen) ja tarhan sijainti.



Sisustusta aloitimme, mutta se on kesken. Ideana on että tarhaan tulee paljon hyllyjä ja makuutasoja eri korkeuksille. Hyllyjen avulla pystyy kiertämään tarhaa ympäri eri tasoilla. Tasot päällystetään myöhemmin terassimatolla (koska ovat raakalautaa). hyllyjen pääliosat hiotaan käsihiomakoneella.



Tähän nurkkaan keskimmäinen ja päällimmäinen taso yhdistetään niin, että niistä tulee varjoisa koppi. Kopin alle tulee varjoisa juomapaikka. Vastareunalle rakennetaan sen sijaan maahan hiekkakehikko.




Nämä pölkyt kaivetaan hieman maan sisään ja niiden päälle tulee niinikään terassimattoa (ettei pihka tartu) kissoihin. Toiseen reunaan tulee sen sijaan täysmittainen puunrunko, joka kiinnitetään yllä olevaan makoilutasoon.



Lisää kuvia on luvassa valmiista tarhasta (tai vaiheista) kunhan projekti jatkuu ensi viikolla. Rahaa tähän saa kyllä palamaan ihan kiitettävästi. Meillä vielä kustannuksia säästää se, että äitini on vastikään harventanut omaa metsäämme, joten raakalaudat, pölkyt ja puunrungot saamme ilmaiseksi. Silti nämä tarvikkeet ovat tähän asti maksaneet n. 400€. Työtunteja ei uskalla edes laskea ;) Vaan mitä sitä ei tekisi karvaisten ystäviensä hyväksi...

Kommentit

Menina sanoi…
Ai että, taidolla ja rakkaudella tehty :) Todella hieno tarha tuosta tuleekin. Kustannuksia tulee äkkiä, pelkkä verkko on yleensä tuhottoman kallista :( Hyvä että edes jotakin saitte ilmankin.
Kyllä tuolla kissojen kelpaa ja mukavan huolettomasti voi itsekin nauttia kesäpäivistä, kun ei tarvi olla kissoja koko ajan vahtimassa/valjastelemassa.
Orifame Senja sanoi…
SIIS HIANO!
Helle tuli sitten blogiinkin :D
saila sanoi…
Käyp katteeks ;) Tyylikäs tarha tulee!
ps. Bauhausista sai ainakin joku vuosi sitten rappausverkkoa melko edulliseen hintaan.
Unknown sanoi…
Älyttömän hieno! Kyllä tuolla kissojen kelpaa! :D
Elina V. sanoi…
Itse rappausverkko ei ollut niin kallista. 50m rulla 1 m leveetä verkkoa maksoi K-raudassa 50€. Sen sijaan nuo kulmatuet, metallijalat, ruostumattomat ruuvit yms. on tosi kalliita...
Lendi sanoi…
No eipä ole ollut kallista verkkoa :)
Kaikki ne tykötarpeet maksaa ihan mielettömästi! Itse olen Puukeskuksella töissä joten puunhinta sekä rautapuolen hinnat on tullu tutuiksi ja hinnat on tosiaan aika kovia. Onneksi itse saan henkilökuntahinnalla tykötarpeita ;)

On kyllä ihanan näköinen aitaus :) Siellä kelpaa kisujen köllötellä!
Meillä on taas partsin verkoitus edessä, kun huomenna muutetaan. Siitä tulee kyllä paljon parempi mitä nykyisestä. Harjoitus tekee mestarin :D
Elina V. sanoi…
Joo, onneksi on ollut jotain hyötyä 50-luvun talon kunnostamisesta. On opittu asia jos toinenkin, eli tosiaan harjoituksella sitä tulee mestariksi kuten Lendi totesit. Pistä sitten kuvia partsilta kun on joskus valmis...