Onnistumisen hetkiä valjaskoulutuksessa


Tänään pikkukisu koko ahaaelämyksen. Hyvittavaa sinänsä että tänään oli viileämpi päivä kuin eilen. Joka tapauksessa ulkoiluun totuttaminen kantoi hedelmää kun Nexu innostui tutkimaan valjaissa pihapiiriä. Tänään pihalla viihdyttiin huutamatta jopa 10 minuuttia!


Ronja sen sijaan nautti elostaan kun kävin sen kanssa kahdestaan puolen tunnin metsälenkillä. Kalliolla levähdettäessä sain osakseni kunnon kehruutuokion. Täytynee lenkkeillä neidin kanssa enemmänkin näin hyvillä ilmoilla, jotta hän saa sitä erityishuomiota itselleen. Sisätiloissa kun yritämme leikkiä Ronjan kanssa on Nexu aina sitä mieltä että hänen pitäisi päästä leikkiin mukaan. Ronja taas ei ole valmis jakamaan vielä leikkituokiotaan ja poistuu lopulta paikalta. Fedjan ja Nexun leikki sen sijaan kulkee päivä päivältä mukavammin. Tänään on harrastettu aikamoista talon ympärijuoksua. Vuorotellen kumpikin on edelle ja perässä. Vähän väliä kaverukset rullaavat matot sykkyrälle ja vaanivat toisiaan maton alta ja päältä.

Tällä hetkellä suuressa harkinnassa on huomisen työpäivän aikainen keskinäiselo karvakavereiden kesken. Viikonloppuna teimme eri mittaisia kokeiluja, niin että kissat olivat vapaana keskenään. Hienosti on mennyt ainakin siinä suhteessa ettei tappelujälkiä ole löytynyt yhdestäkään kissasta. Yleensä kun olemme palanneet sisälle kissat ovat nukkuneet. Ronja ja Nexu nukkuvat hieman kauempana toisistaan, mutta Fedja ja Nexu ovat muutaman kerran löytyneet ihan muutaman kymmenen sentin etäisyydeltä toisistaan. Sylissä nukkuessaan ne saattavat käpertyä ihan vierekkäinkin.

Pisin totuttamiskokeilu on kuitenkin kestänyt vain 2 tuntia, joten pitkä aikahan tuo työpäivä on. Kissat eivät ole myöskään ottaneet yhtään kunnollista yhteenottoa, joten hieman pelkään päättääkö Ronja "selvittää välit" meidän poissaollessa. Toisaalta tilanne tuskin tästä muuttuu lähiviikkoina ratkaisevasti ja kurja se on Nexua moneksi viikoksi sulkea aina yhteen huoneeseen, kun kuitenkin kissat näyttävät tulevan toimeen keskenään. Kynnetkin on hyvin lyhennetty kaikilta. Mielipiteitä asiaan otetaan kuitenkin kiitollisena vastaan...

Kommentit

Satu sanoi…
Minä jo luultavasti päästäisin ne olemaan samassa tilassa. Nexu nimittäin varmaan kuolee tylsyyteen työpäivän aikana, jos ei saa olla samassa tilassa kuin muut. Ei se Ronja sitä elävältä syö, ja jos Nexu saa vähän tassusta niin oppiipa olemaan vähän varoisempi isomman daamin seurassa :-)
Elina V. sanoi…
Keskenään olivat ja elävänä löytyivät :) Ei ainakaan näkyviä tappelun merkkejä. Tällä hetkellä nuo nukkuvat 50cm päässä toisistaan, Nexu mun sylissä ja Ronja lempipaikallaan Santun sylissä :)
Orifame Senja sanoi…
Voi että tuo Nexu on kaunis ja NIIN ihq kuviokin! Teillähän menee upeasti :) Valjastreenitkin jo noin pitkällä! Tosi mukava seurata teidän treenejä.. kaikenlainen "temppuilu" on lähellä sydäntäni!
Elina V. sanoi…
Kiva kuulla että löytyy muitakin temppuilun ystäviä :)

Valjas"treenit" menivät meillä niin että Nexulle laitettiin valjaat päälle ja se jatkoi riekkumista samalla tavalla kuin ennen valjaita. Nexua ei siis valjaat ole missään vaiheessa haitanneet ;)