Onnenpäivä - vieraita rapsuttajia

Eivät tainneet eiliset vieraamme osata varautua tulevaan kun astelivat kotiimme. Kissat ottivat tilanteesta kaiken irti ja pörräsivät jaloissa taklaamassa kuin pahimmat jääkiekkoilijat. Onneksi keittiön pöydän vieressä on heille makuutaso, josta voi venytellä tassujaan niin että pöydän vieressä istuvien on lähes pakko huomioda viereen tunkenut karvakasa.

Kun kiersimme esittelemässä vieraille taloa päätti Fedja yläkerrassa että nyt pitäisi esittää agilitya. Poju huusi täyttä huutoa ja kiehnäsi esteitä vasten. Pettymys oli suunnaton kun laiska isäntäväki ei jaksanut rakennella agilityrataa. Huippuhetki oli kuitenkin ennen ruokailua kun kisut saivat esittää noutamista, ylävitosta ja kierimistä. Ylpeä Fedja kurnutteli koko koulutussession ajan. Loppuvierailun ajan riitti silittely ja rapsuttelu. Huutokin vaimeni kun oli kerran päässyt esiintymään. Millä ilveellä tuon saman esiintymisinnon saisi siirrettyä vieraisiin paikkoihin?

Vieraammekin hämmästelivät koiramaisia kissojamme. Minä olin tyytyväinen - vieraspelkoa ei ainakaan esiintynyt. Siitä se harjoittelu lähtee. Kriteeri: esiintyminen vieraiden läsnäollessa. Suoritus: onnistunut todistettavasti useamman kerran. Uusi tavoite: esiintyminen vieraammassa ympäristössä, mutta vähässä hälinässä. Tätä uutta tavoitetta aiomme testata ensi perjantaina isovanhempieni luona. Uusi tavoite 2: esiintyminen tutussa, mutta virikkeellisessä ympäristössä, hälyn keskellä. Tätä ajattelin koittaa pihallamme valjastelun aikana.

Harjoittelumme tähtää esiintymistilaisuuteen erään lemmikkiliikkeen avajaisissa. Siellä olisi tarkoitus esitellä agilitya, joka kotona sujuu missä tilanteissa tahansa. Uusi ympäristö ja erityisesti häly kuitenkin jännittää (varsinkin omistajaa).

Videolla agilitysuoritus kotona = tavoite esitykselle avajaisissa.

Kommentit

Eve sanoi…
Vou!Aivan mahtavanhauskan näköistä. Näkee, etteivät kissat pelkän palkan edestä tee, vaan, eivätkä häröile, vaan oikeasti tietävät, mitä ovat tekemässä. Tuo agilityrata on upea! =)
minna sanoi…
:) Aloin heti miettiä mitenköhän nämä omat suhtautuisi moiseen ratameininkiin... ;) *innostuu*
Elina V. sanoi…
hyvä hyvä... siitä vaan väsäämään. Pahvista saa tehtyä hyvät kokeiluesteet!