Ikiliikkuja ja lauman ryhmäytymisprosessi

Päivä päivältä pieni riiviö sopeutuu paremmin laumaan. Välillä Ronja jo unohtaa murista Nexulle. Nimenomaan unohtaa, koska nuo tilanteet ovat olleet huvittavia. Kun tänään esimerkiksi tulin jumpasta, tulivat kaikki kolme kissaa innoissaan moikkaamaan minua. Mukanani olleen kukkapaketin naru kiinnosti niin paljon Ronjaa että se innostui heittäytymään selälleen ja leikkimään sillä. Nexu seurasi ihmetellen leikkiä muutaman kymmenen sentin etäisyydeltä. Nexu ei siis liikahtanutkaan kun Ronja äkkiä muisti että täällä onkin se hirveä pikkukissa ja lopetti leikin aloittaen murinan.

Saman kaltainen tilanne oli kun Fedja ja Nexu leikkivät huiskalla. Ronja tuli katsomaan leikkiä huoneen nurkkaan. Se katseli kiinnostuneena useamman minuutin ja kävi sitten murisemassa Nexulle poistuen samalla paikalta. Yleisesti Ronja on ollut tämän päivän lähempänä, eli ei enää ole murjottanut koko päivää makuuhuoneessa. Hiljaa hyvä tulee...hienosti näyttää etenevän. En kuitenkaan vielä uskalla heitä täysin vartioimatta keskenään jättää. Tänään teimme ensimmäisen kokeilun keskenään olemisesta. Kaikki kissat olivat keskenään pääasiallisissa elintiloissa kun mieheni oli alakerrassa bänditreeneissä. Kun hän kävi kurkkaamassa treenien keskellä olivat kaikki karvakaverit nukkumassa :)

Kommentit

Eve sanoi…
Niin tutulta kuulostaa. Noinhan se ryhmäytyminen ja laumautuminen. Pikkuhiljaa sekin, joka ei niin lämpimästi olisi uutta jäsentä vastaanottamassa unohtaa miekkansa ja kilpensä ja luopuu niistä lopulta kokonaan. :)
Satu sanoi…
Nexun luonne kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin emo Laralla :-) Mikä on minusta suuri onni, Lara on ihanaluonteisin kissani ikinä!
Elina V. sanoi…
Jep, tuo on kyllä aika huipputyyppi :) Hauskasti hän vikisee Ronjalle nyt takaisin kun toinen murisee, jatkaa sitten leikkiään. Nexu on tainnut ymmärtää ettei tuo ole vaarallinen vaikka hieman muriseekin...
minna sanoi…
=) Onnea vaan perheenlisäyksestä