Cat is not a free pet - Kissa ei ole Ilmainen lemmikki

Thinking about having a pet? Did you think that cats are cheap, because you found an ad about free kittens? They might end up more expencive than you taught.

Lehtien palstoilla mainostetaan ilmaisia suloisia kissanpentuja. Kissa ei kuitenkaan koskaan ole Ilmainen lemmikki.

Even tough you would get your kitten for free, cats need some equipments. You have to buy sand and food for your cat all the time. Medical care is also not cheap for pets. If you take a pet, be prepared to take care for it aswell.

Vaikka saisitkin itsellesi ilmaisen kissanpennun, kissat tarvitsevat varusteita. Sisälle tarvitaan hiekkalaatikko, kiipeilypuita, ruoka ja juoma-astiat. Kodin ympäristö pitää sopeuttaa kissan elintavoille sopivaksi. Ruoka ja kissanhiekka ovat kuluvia tarvikkeita. Myös kissa tarvitsee rokotuksia ja madotuksia, sekä turkin hoitoa. Sairauden yllättäessä eläinlääkärikulut ovat kalliita.

Nexu was sick. It took us quite a lot of money and time, but we hope she is gonna be Ok. At least she is currently not feeling sick anymore.

Meidän reipas suklaakehruukoneemme voi pahoin parin päivän ajan. Eilen illalla oksennus oli verivaahtoa ja lähdimme päivystykseen. Nexu sai nesteytystä ja siitä otettiin verikokeita. Ei arastellut vatsaa. Maksa-arvot olivat hieman koholla ja amylaasi poikkeava. Lääkäri epäilee haimatulehdusta. Saimme antibiootin. Jos oksentelu jatkuu, käydään röntgenkuvassa, muuten kontrolli kuun lopussa.

Olo on eilisyön valvomisen jälkeen väsynyt, mutta Nexu on virkeä ja hyvinvoiva. Peukut pystyssä, että selättyy antibiooteilla ja päästiin säikähdyksellä. Huom. Teksti on kirjoitettu 7.3.2017.
Kommentit