Videohaasteen lähtöasetelma

Olen ollut aivan fiiliksissäni, kun muutama henkilö on julkaissut blogeissa omia koulutusvideoita. Balineesiprinssin videosta innostuneena heitin ilmaan haasteen kissankoulutusta aloitteleville. Ideana on että haasteesta kiinnostuneet kuvaisivat videolle (tai kertoisivat kirjallisesti) lähtötasonsa "pystyssä seisomiseen". Tavoitteena on saada kissa seisomaan pystyssä helmikuun loppuun mennessä vähintään 3 sekunnin ajan (toki itselleen voi asettaa pienemmänkin tavoitteen). Omistajat voivat myös valita seisomisasennon kissan ruumiinrakenteen mukaan. Solakat, lihaksikkaat kissat onnistuvat takajaloillaan seisomisessa ehkä helpoimmin. Tukevarakenteisemmille yksilöille sopii "pylly maassa" seisominen varsin hyvin tavoitteeksi.

Meillä temppu on ollut (pylly maassa) hallussa aikoinaan kummallakin maatiaisella, mutta nyt huomasin että koska tämän tempun harjoittelusta on aikaa, pyrkivät kummatkin myös huitomaan tassuillaan (olemme viimeksi harjoitelleet tässä asennossa tiikerin leikkimistä). Alunperin olin ajatellut ottavani omaksi haasteeksi jommalla kummalla ihan tuon takajaloilla seisomisen, mutta nyt taidan keskittyä ensin huitomisen poistamiseen ja sitten vasta yritän saada jomman kumman nostamaan pyllyn ylös lattialta. Saa nähdä miten pitkälle pääsemme tässä helmikuun loppuun mennessä, kun muitakin harjoituksia on kesken :)

Tässä siis lähtöasetelma:

En ole vielä päättänyt kumman kanssa osallistun haasteeseen. Riippuu pitkälti siitä miten niiden muut temput kärsivät tämän harjoittelusta. Ronja on kevyempi, Fedjalla taas on parempi lihaskunto. Aika tasan on siis lähtökohdat tähän temppuun.

Kommentit

saila sanoi…
Heh, pitäisiköhän yrittäää osallistua tässä pentupaapomisen vastapainoksi :D Kokeilenpa huomenissa miten on mikään naksuttelu muistissa Luunalla ja Hikulla.
Selvästikin haastavaa tuo naksautuksen ajoittaminen jos kissa tarjoaa käpälillä huitomista (mikä on varma Luunalla, sellainen käpälillä askartelija kun on, tassun paiskaamisen se oppi heti..).
luolaleijona sanoi…
Tämä on kyllä kiva haaste. Fedjalla ja Ronjalla on varmasti jo niin monta temppua että voi olla välillä hankalaa erottaa ne toisistaan?

Raichu kyllä pystyy teknisesti seisomaan varpaillaan pidemmänkin aikaa. Mies todisti sen eilen kun kerroin haasteesta - hän vain otti namin ja piteli sitä ilmassa Raichun nenän edessä ;D Ehkäpä yritän kuitenkin ihan omalla tavallani käsimerkin kanssa, ilman namia houkuttimena..
Kuovi sanoi…
Tassulla huitomisesta puheenollen... Meidän Juuso oli niin innoissaan, kun jokin aika sitten oppi antamaan tassua ja tekemään yläfemman, että yrittää nyt tarjota tassuaan joka tempussa :D Ja ruokaa kerjätessäänkin ojentelee tassuaan tai huitoo tassulla housunpunttia :D Onhan tuo into aika liikuttavaakin, mutta toivottavasti ajan myötä sentään hieman tuon huitomisen kanssa rauhoittuu... Kun nyt muiden kuin tassutemppujen harjoittelu on suhteellisen hankalaa :D Olen vain yrittänyt jättää nuo huitomiset huomiotta silloin kun en ole kyseistä liikettä pyytänyt. ... niin että voi se vanhakin (14,5-vuotias) kissa oppia uusia temppuja ja vielä innostua niistä noin totaalisesti!
Elina V. sanoi…
Hienoa että haaste saa innostusta aikaan ;)

Kieltämättä tassuaktiivisten kissojen ongelma on tuo tassun tarjoaminen joka tilanteessa. Siksi itsekin lähden ensin tassujen rajoittamisesta tässä tempussa. Melko hyvin pitäisi toimia rajoittimena, kun nostaa merkin niin ylös ettei kissalla ole mahdollista ylettyä siihen.

Ja tuleehan niitä lempitemppuja muutenkin... Ronja tykkää yli kaiken vilkuttamisesta. Harjoitellessamme pianotemppua muistuttaa neiti, jos olen asettanut liian korkean kriteerin, vilkuttamalla pitkän aikaa vaikka näyttäisin mitä ohjeita harjoiteltavaan temppuun.

Vilkutus on myös ensimmäinen temppu mitä kissa tarjoaa kun se yrittää näyttää taitojaan. Voitte kuvitella miten hellyyttävältä näyttää jalkopäässä istuva, silmiin tuijottava ja päätään kääntelevä kissa, joka vilkuttelee sohvaperunalle ihan huvin ja urheilun vuoksi ;)
Pah mulla ei ole videoivaa kameraa :( Allin ongelma on tuossa se että se tarraa etutassuilla käteen kiinni, eli tekninen ongelma. Mutta iloinen olen että se nyt monen vuoden jälkeen muistaa edelleen pienen muistutuksen jälkeen istumisen taidon ja paljon käytetty anna pusu käsky onnistuu (pukkaa otsallaan suuhun. Seuraaminen kontaktissa ei enää onnistu eikä myöskään hyppää pyynnöstä syliin enää mutta kiertää kuumeisesti jalkojen ympärillä.

Meidän Verna- cooni otti tänään hienosti kontaktia mehupilliin.
Maria sanoi…
Tekisi kovasti mieli kokeilla tätä temppua ja muutenkin koulutusta kahdella maatiaskissallamme. :) Ovat selvästi virikkeiden tarpeessa.
Lainasin kirjasi kirjastosta, mutta vielä en ole sen pidemmälle päässyt. Käykö siis koulutukseen koiran naksutin? Paikallisessa eläinliikkeestä kun ei löytynyt kissoille tarkoitettuja naksuttimia.
Elina V. sanoi…
Jelecats: Sanoin kuvailemalla voi siis myös osallistua ;) Kiva kuulla että vanhat opit muistuvat mieleen. Niin ja mehupilli on varsin hyvä kohde, joskin pillilliset juomalasit saattavat kaatuilla yli-innokkaan koulutettavan ansiosta....

Maria: Naksuttimet ovat tosiaan ihan samoja välineitä kuin koirilla käytettävät. Muukin kissan koulutukseen liittyvä materiaali löytyy eläinkaupoista VIELÄ koirankoulutuspuolelta.