Ronjan ja Fedjan synttärijuhlintaa

Aivan uskomattomalta tuntuu että rakkaat maatiaissisaruksemme täyttävät jo 4-vuotta. Ronja ja Fedjan virallinen syntymäpäivä on 7.12, mutta juhlimme synttäreitä aina itsenäisyyspäivänä, koska silloin on vapaata. Nämä kullannuput ovat tosiaankin samasta pentueesta, vaikka koko ja karvanpituus monia hämääkin.

Tässä kuva vuodelta 2006 sisarusten pentukodista.


Ja perään melko tuoreet kuvat(viime kesältä),jotta kehitys olisi hyvin havaittavissa


Ensimmäisessä kuvassa kissat ovat 9 vk vanhoja. Saimme tutustua näihin kullannuppuihin jo hyvissä ajoin, kun valistunut emon omistaja ilmoitti pennuista ajoissa ennen luovutusikää. Oli upeaa saada käydä useamman kerran tutustumassa pentuihin. Tätä mahdollisuutta ei monella kotikissapennun vieraasta paikasta kotiinsa ottavalla ole. Samalla kun vierailimme katsomassa pentuja, saimme tutustua myös niiden emoon Laikkuun ja aikaisemmasta pentueesta kotiin jääneeseen Pekka kastraattipoikaan.

Halusin pitkäkarvaisen kissan, joten olimme alunperin sopineet että Ronja tulee meille. Pentukodissa kissaa luultiin poikakissaksi, joten nimesimme sen ensin Oliveriksi. Kissojen väritysten yhteydestä sukupuoleen minulla ei tuolloin ollut minkäänlaista tietoa. Vasta kaverini Jonnan valistettua minua tästä asiasta kun olin innoissani esitellyt hänelle kuvia tulokkaasta, selvitimme kissan pentukodissa asiaa ja totesimme kissan naaraaksi.


Pentueessa oli muistaakseni 4 pentua. Ronja oli ainut pitkäkarvainen. Sen lisäksi oli toinen kilpparivalkoinen pentu ja kaksi ruskeavalkoista pentua (kuvioilla). Kun sitten lopulta haimme Ronjan kotiin (olimme erikseen toivoneet että se saisi olla pentukodissaan 12vk ikään asti), olivat kaksi muuta pentua löytäneet uuden kodin, mutta yksi velipoika oli vielä jäljellä: meidän Fedju. Nopean neuvottelun tuloksena veimme molemmat pennut kotiimme.

Tätä päätöstä en ole hetkeäkään katunut. Fedja on mitä uskomattomin kissapersoona. Lempeä, vauhdikas jättimme.

Synttärijuhlintana sankarit ja muuten vaan juhlahumusta nauttiva Nexutin saivat kuivattuja kanan kauloja ja heille suotiin pitkä leikkihetki laserilla ja sudenkorentolelulla. Fedja oli käynyt haistelemassa ja käpälöimässä herkkukaappia jo useamman päivän ajan ja tyytyväisestä rouskutuksesta päätellen lahjat olivat toivottuja :)

Kommentit

luolaleijona sanoi…
Paljon onnea Ronjalle ja Fedjalle! Ovat muuttuneet suloisista lapsista todella komeaksi sisaruspariksi. (Kyllä Ronjastakin voi sanoa komea kun sillä on niin hieno turkki, vaikka on siis myös kaunis ;) )

Äitikissalla on ihan Ronjan silmät :)
Jenni sanoi…
Paljon onnea synttärisankareille! Ihania kuvia ja tarinoita. Onneksi otitte molemmat sisarukset kotiinne! :)
Jonna sanoi…
Onnea päivänsankareille! Olisimme tuoneet jotain pientä mukavaa, jos olisimme tienneet juhlapäivästä :) Ihania nuo vauvakuvat. Uskomatonta että Fedjakin on ollut joskus noin pieni...
Lendi sanoi…
Oikein paljon onnea kaunokaselle ja komistukselle :) Viettäkää hauskaa, virallista, synttäriä ja lellittelyhän on aina sallittua ;)
Maria sanoi…
Onnea Ronjalle ja Fedjalle!
Elina V. sanoi…
Sisarukset kiittävät onitteluista :)
Jenni sanoi…
Hei, Cisun ja Toton blogissa on teille tunnustus. :)
Tasha sanoi…
Ihanat kissasisarukset :) Paljon synttärionnea näin vähän myöhästyneesti :) Olen pitkään miettinyt että onko teillä joku blogi. Incatissa olen sinut bongannut. Nyt kiemuroiden kautta löysin teidät :)

Kisumirrit Adela ja Heron lähettävät terkkuja.
Vulpes sanoi…
Paljon onnea synttärisankareille :)